Susanne Sundfør gjør ting på sin egen måte. Hun fokuserer på kunsten, men vet også hvordan å underholde. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Stor kunst fra Susanne Sundfør (som vanlig)

Mange var på Piknik i Parken-festivalen for å bli underholdt, men Sundfør gidder ikke tenke på det. Hun velger heller å åpne hjertet sitt til publikum. Da åpner de sitt tilbake.

Susanne Sundfør er en av tre headlinere under Piknik i Parken-festivalen. Under årets festival avsluttet hun kvelden med et stort ensemble kledd i svarte hetter.

Albumet «Music For People In Trouble» toppet mange lister i 2017. Det råder liten tvil om at Susanne Sundfør er en av våre aller største artister.

Inspirasjonen til hennes siste album er hentet fra en definerende reise Sundfør gjorde til ulike kontinenter, miljøer og politiske virkeligheter – fra Nord Korea til Amazonas. Og den visuelle opplevelsen forsterker tematikken. Det hele er en unik og magisk opplevelse.

Kunstnerisk, ikke underholdende stil

Sundfør har en tendens til å ikke la seg påvirke av publikum. Hun gjør sin egen greie og har så tro på at det er bra at hun ikke må kjøre på med fengende rytmer eller sine største hits. Hun har riktignok flere låter man kan danse til, men holder stilen konsekvent kunstnerisk, og ikke underholdende, for å si det enkelt. Det er en sjelden integritet i alt hun foretar seg.

Susanne Sundfør treffer alle tonene gjennom hele konserten. Skulle nesten tro det var play-back. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Det lå en dyp bass gjennom kvelden, spesielt i partiene med fengende trommer, og stilen hennes er ganske mørk. Hun velger å spille mindre dansbare låter enn folk kanskje ønsker seg, i tillegg til at hun lar folk vente på de store øyeblikkene.

De gangene det smalt, smalt det derfor i enda større grad. Og jeg må si at det svinger ganske bra. Hun vet hvilke knapper hun skal trykke på når det først skal danses.

Unik stemme fra en unik dame

Samtidig som hun ofte velger å ta tempoet ned, virket det som om folk flest koste seg. Det rådet liten tvil om at Sundfør var en publikumsfavoritt, selv med den litt sentimentale stilen.

Susanne Sundfør under årets Piknik i Parken-festival. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Musikken er ofte dramatisk, men samtidig nesten utelukkende vakker. Den er også avansert. Stemmen hennes er upåklagelig, og hun treffer alle tonene gjennom hele konserten. Skulle nesten tro det var play-back. En unik stemme fra en unik dame.

Mange er på festival er der for å bli underholdt, men Sundfør gidder ikke tenke på det. Hun velger heller å åpne hjertet sitt til publikum. Da åpner de sitt tilbake.

Powered by Labrador CMS