Guro Sibeko er slampoet, forfatter og samfunnsdebattant og aktiv forkjemper for skeives rettigheter og antirasisme. .

Oslo Pride-priser til Guro Sibeko og Hverdagsskeiv

Æresprisen gikk til Guro Sibeko, mens Snapchat og Instagram-kollektivet Hverdagsskeiv fikk Frydprisen av FRI Oslo og Viken under Oslo Pride.

Publisert

Guro Sibeko har drevet årelang kamp for skeives rettigheter og rettighetene til melaninrike, barn av likekjønnede foreldre og lesbiske kvinner, sier leder Nils-Erik Aasen Flatø i FRI Oslo og Viken til NTB.

Sibeko er slampoet, forfatter og samfunnsdebattant og aktiv forkjemper for skeives rettigheter og antirasisme. Hun er i tillegg lærer og var også nestleder i Landsforeningen for Lesbiske og Homofile fra 2006 til 2008, før organisasjonen skiftet navn til FRI.

– Hun er en utrolig verdig vinner og kunne vært det i tidligere år også. Men en enstemmig jury mente at hun definitivt var den beste kandidaten i år, sier Flatø.

Positivt bidrag på sosiale medier

Frydprisen deles på sin side ut til Hverdagsskeiv, for kollektivets arbeid gjennom sosiale medier.

«Gjennom sosiale medier viser vinneren av Frydprisen 2020 ulike skeive liv, ulike skeive stemmer, og de på en arena hvor veldig mange ulike mennesker skal kjenne seg igjen og finne rollemodeller å identifisere seg med», skriver FRI i en pressemelding.

Organisasjonen fremhever at Hverdagsskeiv har vært et positivt bidrag på sosiale medier, hvor polarisering og mobbing ofte er et stort problem.

Digitalt arrangement

Oslo Pride-paraden er i år erstattet med et direkteoverført paradeshow arrangert av FRI Oslo og Viken, med små koronavennlige arrangement fra flere steder i Oslo.

Powered by Labrador CMS