Holmlia er kvalifisert til NM i fotball i år. Laget er regjerende Oslo-mestere. Ismail Saif Gul (til venstre) og Islam Darlishta vil gi alt for å avansere fra første runde.

Hele tolv Oslolag får kjempe om cupmesterskapet 2023

Vi kan få Holmlia mot Vålerenga, eller Holmlia mot naboene KFUM i cupen i år. Oppsal forsvant i siste kvalifiseringsrunde. Dermed blir det ikke noe av Oppsal - Skeid for tredje året på rad.

Publisert

Tolv lag fra Oslo har kvalifisert seg til Norgesmesterskapet i fotball for herrer i 2023. I alt er 128 lag med i cupen, som Norgesmesterskapet gjerne blir kalt.

Vålerenga, KFUM, Skeid, Grorud, Ullern, Kjelsås, Frigg, Lyn, Nordstrand, Lokomotiv Oslo, Heming og Oslomesterne fra Holmlia kan alle drømme om å få spille cupfinale på Ullevål stadion. Landets 82 beste lag er automatisk kvalifisert, mens resten av de som vil være med må ut i kvalifiseringskamper, som ofte byr på stor dramatikk.

Vi kan få Holmlia mot Vålerenga

Det er Norges Fotballforbund (NFF) som setter opp motstanderne i de innledende rundene. De blir gjerne lokale lag satt mot hverandre, samt at lag fra de øverste divisjonene som regel møter kvalifiserte lag fra fjerde eller femte nivå. Et hett tips i år er at Vålerengas stjerner må ta turen til Holmlia i første runde. Holmlia kvalifiserte seg ved å slå Grei 2-0 i siste kvalifiseringskamp.

Oppsal røyk på straffer

To år på rad møtte Skeid Oppsal i første runde. I år har ikke Oppsal kvalifisert seg, etter å ha tapt 5-6 for Heming. Kampen sto 1-1 etter ekstraomganger, og avgjørelsen falt etter straffesparkkonkurranse. Fagerborg tapte 2-1 for Skedsmo etter å ha fått et straffespark imot seg i sluttminuttene.

Cupen for 2022 er ennå ikke ferdigspilt, men alle oslolag er ute av konkurransen etter at Skeid tapte for tittelforsvarer Molde i fjerde runde.

Frank Olafsen spilte hele karrieren for Skeid. Han ble norgesmester i fotball tre ganger, i 1963, 66 og 74.

Lyn og Skeid har flest mesterskap av oslolagene

Cupen ble arrangert i Norge første gang i 1902. Fem oslolag har vunnet norgesmesterskapet for herrer. Mercantile var først ute i 1907, mens Vålerenga vant det foreløpig siste mesterskaper for et oslolag i 2008.

Lyn og Skeid har flest mesterskap med åtte. Skeid vant sist gang i 1974 , og vi må tilbake til det glade 60-tall for å finne Lyns siste NM i fotball for herrer. I tillegg har Frigg tre mesterskap mellom 1914 0g 1921.

Kampdatoer er ikke satt for cupen i 2023.

Powered by Labrador CMS