Islam Net-leder Fahad Qureshi er åpen om hvem han gir sin stemme til under valget og håper flere muslimer gjør det samme.

Islam Net gir sin støtte til Partiet Sentrum

Den omstridte islamske organisasjonen Islam Net ber muslimer stemme på Partiet Sentrum, ledet av advokat og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad.

Publisert

Det kommer frem i en uttalelse fra organisasjonens leder, Fahad Qureshi (35), der han oppfordrer muslimer til å stemme på Partiet Sentrum, som han betegner som «det mest inkluderende, mangfoldige, livssynsåpne og ikke minst muslimvennlige partiet» han er kjent med.

«De går inn for å forby koranbrenning via hatparagrafen. De støtter å kunne etablere bønnerom på skolene og retten til å etablere muslimske friskoler. De støtter retten til å bære hijab på grunnskolen, i politiet, domstolene, og i Forsvaret og mener at hijab er helt uproblematisk», skriver Qureshi blant annet i innlegget på Facebook.

– Har slått an

Simen Bondevik er Partiet Sentrums tredjekandidat i Oslo og sier han er glad for alle som sier de vil stemme på partiet til Vårt Land.

– Spesielt blant muslimer har vår tydelige motstand mot koranbrenning og for et livssynsåpent samfunn slått an. Det er bra at et parti endelig kommer på banen i denne saken. Muslimer skal slippe å stå alene i kampen mot SIAN.

Salafistisk orientering

Islam Net ble etablert i 2008 og er en muslimsk ungdomsbevegelse med en salafistisk orientering. 

Organisasjonen bruker ikke begrepet salafisme om seg selv. I stedet hevder de at de representerer islam. 

Salafisme er en bokstavtro, puritansk korantolkning innenfor sunniislam. Salafister mener de praktiserer islam slik religionen skal ha blitt praktisert i de første generasjonene etter profeten Muhammeds død i 632 evt.

Powered by Labrador CMS