Overblikket

Vålerenga jubler for ledelse 2-1 under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal Amfi.

– Jeg har trua. Vi vinner serien

Vi har signert en rekke nye og gamle spillere. Og denne kommentaren skrives før vi har brukt opp de siste av utlendings-plassene. Vi er sterke på papiret nå, veldig sterke.

Det er lenge siden det var en sånn drive og entusiasme i og rundt Vålerenga Ishockey. Håpløsheten rundt gamle Jordal Amfi, med blant annet trange budsjetter sammenlignet med et par av motstanderne våre, lå som en tjukk tåke der.

Det er klart at spiriten fikk seg en opptur når første runde med rivningskula kjørte nådeløst over det gamle amfiet, men ikke lenge etter dukket den forbanna kulverten opp i dagen og man fikk utsettelse på utsettelse.

Men man visste det ville komme en dag…

Ti år uten gull

Og nå er ikke dagen langt unna. Over ti år med mangel av det edleste edle skal endes. Haralds pokal skal til det nye premieskapet i nye Jordal Amfi. Og holder han ikke koken en liten stund til, blir det Haakons pokal.

Vi tar det vi får kjempet oss til.

Det eneste som ble kåret etter den kraftig amputerte forrige sesong var en matematisk utregnet seriemester.

Men nå er det nye tider. Pesten er på full retur og det er vaksine-bonanza i kongeriket. Allerede er det lov med 2 * 200 tilskuere innendørs uten faste tilviste plasser. Og fort blir det mer. 4. trinn i gjenåpningen sies å være to uker unna, og da kan dette tallet komme til å øke.

Frykter jeg det verste

Etter over et tiår med tørke har jeg lært meg å frykte det verste. Håpe på det beste, men frykte det verste. Og som oftest har det blitt med det verste, selv om håpet var sterkt. Vi gikk på noen fryktelige smeller i NM-sluttspillet. Seriemesterskap sukret den bitre tilværelsen litt, men det er ikke det samme.

Vi har signert en rekke nye og gamle spillere. Og denne kommentaren skrives før vi har brukt opp de siste av utlendings-plassene. Vi er sterke på papiret nå, veldig sterke. Vi har en sportssjef, Frikk Juell, som har jobbet på høygir siden i vinter. Med et fantastisk resultat og det beste utgangspunktet som vår nye sjefs-duo Kenneth Larsen og Espen «Shampo» Knutsen kan få.

Konkurs før jul

Og vi har en helt hinsides ny arena som tørster etter å bli tatt i bruk av de som fortjener det mest: Norges beste supporterskare som har ventet tålmodig gjennom miseren. Det var ikke mange igjen på slutten i Furuset Forum, men det var akkurat nok.

Jeg har fulgt litt med på de andre lagenes bygging av lag. Stjernen skremmer meg (litt). De ser sterke ut etter at de har signert halve Europa og litt til. Enten raserer de alt og alle, eller så er de konkurs før jul.

Resten av ligaen er grå. I Stavanger skriker de etter en målmaskin, men det spørs om de ikke må vente til etter at julenissen har vært her før en sånn dukker opp. Og på Hamar er folka som vanlig mest opptatt av å hate Vålerenga, og takk for det, vi koser oss i den glansen. …men hva med å støtte eget lag?

Vi vinner serien

Jada. Jeg har trua. Vi kommer til å gå på noen smeller kommende sesong også. Det gjør vi alltid. Jeg tipper Grünerløkka og Hønefoss gir oss «en på tygga» - uten at det rokker ved at vi vinner serien. Og ja, jeg tør si det; vi vinner.

Det er litt Sparta-fans over det. Ingen er så gode til å vinne NM-gull i august som Sparta. År etter år vant de NM-gull i august. Så startet spillet og vips var Sparta på plass i middelhavet der de hører evig hjemme.

Denne kommentaren er skrevet i juli. Ingen har blitt Norgesmester så tidlig noen gang. På tide med endring. Jeg har trua.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

Vil du lese flere overblikk? Trykk her.

Powered by Labrador CMS