Frode Jacobsen i Oslos bystyresal før korona. Den mangeårige oslopolitikeren er også partiets gruppeleder i bystyret.

Frode Jacobsen gjenvalgt som leder av Oslo Ap

— Jeg takker for tilliten etter å ha blitt gjenvalgt som leder av Oslo Arbeiderparti, sier Frode Jacobsen. Nesten ett år etter at fylkespartiet avlyste et årsmøte ble det i år et langt digitalt årsmøte over to dager.

Publisert

— Etter 11 timer på Zoom i går og i dag er jeg sliten i hodet og litt firkanta i øya. Men nå er vi er klare for valgkamp, sier Frode Jacobsen.

Den nylig gjenvalgte lederen av Oslo Ap trakk seg i desember fra en sikker tredjeplass på fylkespartiets stortingsliste, og ga med det plass til at Espen Barth Eide. Til gjengjeld fikk Jacobsen en høyst usikker femteplass på listen.

— Nå er det vanlige folks tur

Til daglig er Frode Jacobsen heltidspolitiker i Oslo og partiets gruppeleder i bystyret. Og ifølge lederen av Arbeiderpartiets største fylkesparti er det ikke en plass på Stortinget som er viktigst til høsten.

— Oslo og Norge trenger ny regjering. Nå er det vanlige folk sin tur. Så er vi klare for å bli vaksinert og åpne opp byen vår, sier Jacobsen.

Blant de øvrige valgene på årsmøtet i Oslo Ap er det klart at Kamzy Gunaratnam fortsetter som nestleder, Øyvind Slåke er gjenvalgt som fylkespartisekretær, Katinka Riksfjord Sporsem leder kvinnenettverket, Trine Lise Sundnes er leder av fagpolitisk utvalg og Maria Qereshi leder medlemsutvalget.

Powered by Labrador CMS