Nedsnødde beholdere gjør det vanskelig for renovatørene å få henta søpla. Oppfordringen til Oslo-folk om hva som bør gjøres, er klar.

Måtte droppe all søppelhenting under snøkaoset: – Folk må forberede seg på at vi ikke kommer på vanlig hentedag

Avfallsinnsamlingen er i gang igjen torsdag, men Oslo-folk må smøre seg med tålmodighet for å bli kvitt søpla.

Publisert

Snøværet og kjøreforholdene i hovedstaden onsdag gjorde at renovasjons- og gjenvinningsetaten så seg nødt til å stanse all søppelhenting i kaoset for å sette sikkerheten først.

Selv om det er slutt på det verste snøværet, går innsamlingen saktere enn normalt, understreker etaten i pressemelding.

– Blir hentet så fort vi klarer

Videre påpekes det at det fortsatt vil kunne være områder og veier søppelbilene ikke kommer til i det hele tatt som følge av snø i veien, brøytekanter og parkerte biler.

– Vi gjentar at folk må forberede seg på at vi ikke kommer på vanlig hentedag. Avfallet blir hentet så fort vi klarer det, uttaler avdelingsdirektør for innsamling, Erik Helset, i renovasjons- og gjenvinningsetaten.

– Vi beklager alle forsinkelser, men jeg tror de fleste forstår at det er vanskelig å drive effektiv renovasjon under disse forholdene, legger han til.

Oppfordring til gårdeiere og vaktmestere

Den klare oppfordringen til den enkelte innbygger er fortsatt at man sørger for å holde områdene rundt avfallsbeholdere og konteinere snøfrie for å gjøre jobben lettere for renovatørene.

I tillegg bes gårdeiere og vaktmestere om å passe på at også fortau og stikkveier er frie for snø så langt det lar seg gjøre slik at det blir enklest mulig å ta seg frem for de som skal hente søpla.Powered by Labrador CMS