Hva mener Oslo-velgerne?

� Ensjø er mitt favorittsted. Det er nabolaget mitt og jeg har skrevet blogg om dette området i over ti år, sier Per Øivind Eriksen. Foto: Privat

— Eiendomsskatten er et tiltak det står respekt av

� Det nytter ikke å stå å grine og være forbannet når gravemaskinen eller heisekrana monteres, da er du fem år for sent ute, sier Per Øivind Eriksen (53), lokalpatriot og stifteren av bloggen ensjo.org. Han oppfordrer alle lokalengasjerte til å involvere seg.

Navn: Per Øivind Eriksen
Alder: 53
Bosted: Ensjø
Aktiv med: Stifter og skribent bak bloggen Ensjø aktuell informasjon

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • I forbindelse med kommunestyrevalget kjører VårtOslo en serie intervjuer hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere et intervju
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

– Oslos politikere har mange ting som de bør sette søkelys på. Men spør du meg, så bør de ha et ekstra øye for at mange folk i denne byen nå snakker om de grønne områdene eller mangel på slike.

– Alt for ofte går politikere utbyggernes ærend for å sikre høy utnyttelse på bekostning av utearealer på bakken rundt boligprosjekter. Dårlige takterrasser som kun har som formål å skape «uteareal» slik at den høye utnyttelsen kan opprettholdes, burde vært forbudt. Det er ingen barn som leker godt på taket av bygninger.

– Dessuten skaper slike takterrasser mye dårlige forhold i boligselskaper med bruk og kostnader til oppfølging. Folk trenger offentlige parker og grønne områder på bakken like mye som man trenger boliger. Og JA det er det mulig å få til selv om man bor i by!

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de fire siste årene?

– Å nevne bare én ting er vanskelig, jeg er usikker på hvilken jeg skal velge. Jeg er ikke egentlig en idrettsperson, men jeg synes at det arbeidet byrådet har gjort for breddeidretten i byen ser bra ut. Det at man har turt å gå inn for eiendomsskatt og gjennomført denne for å styrke økonomien i byen, er også et tiltak det står respekt av.

– Beboerparkering er også et meget godt tiltak som har gjort det mulig å parkere på kveldstid i gatene rundt der jeg bor, hvor masse biler som bare var hensatt på ubestemt tid er blitt borte. Dette har frigjort plasser til oss om faktisk bor her eller de som besøker oss.

Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?

– Nærmiljøet mitt har lenge bestått av mange nye boligprosjekter. På Ensjø, der jeg bor, er det bygget om lag 3000 nye leiligheter, og det skal bygges like mange i fremtiden. Tilbudet av barnehager og skoler må derfor utvides, slik at alle som flytter inn får gode tilbud i nabolaget.

– Det er også viktig at politikerne holder fast ved intensjonen om Ensjøbyen og styrer hardt etter vedtakene i Planprogrammet for Ensjø. Her er punktene om høyder, utnyttelse og grøntområder viktige. Politikerne må ikke la seg utfordre og blendes av profitthungrige eiendomsutviklere. Her må de høre mer på nabolaget og de som bor der.

– Ensjø har igjennom Ensjøplanen tatt sin andel av byutvikling, og nå må vi få fortgang i å få på plass de positive og gode delene av denne planen.

– Det nytter ikke å stå å grine og være forbannet når gravemaskinen eller heisekrana monteres, da er du fem år for sent ute. Planer er langsiktige, og de må påvirkes før de blir vedtatt. Det er nesten nytteløst å protestere når de skal gjennomføres. Derfor må du engasjere deg i lokalmiljøet der du bor for å kunne påvirke!

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Ensjø er mitt favorittsted. Det er nabolaget mitt og jeg har skrevet blogg om dette området i over ti år. Fra å ha vært et grått betong- og asfaltområde, så spirer det mange nye positive ting her. Vi har fått en åpen Hovinbekken igjennom hele Ensjø, vi har en stor park i Tiedemannsparken og flere mindre parker. Næringslivet har utviklet seg bra og vi har fått fem lokale dagligvarebutikker i nærområdet. Hvis det er noe du ikke får tak i, så er det er det tre stopp med banen og du er midt i Oslo sentrum med alle tilbudene som er der.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg.

Powered by Labrador CMS