Elise Thorsnes sitt overtidsmål berget ett poeng for Vålerenga i derbyet mot Lillestrøm lørdag. Bildet er fra et oppgjør mot Stabæk tidligere i år.
Elise Thorsnes sitt overtidsmål berget ett poeng for Vålerenga i derbyet mot Lillestrøm lørdag. Bildet er fra et oppgjør mot Stabæk tidligere i år.

Overtidsmål sikret VIF-poeng i derbyet: – En jævlig dårlig dag

Et overtidsmål ble avgjørende da Vålerenga fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot erkerival LSK Kvinner i Toppserien lørdag.

Publisert

Amanda Johnsson Haahr scoret rivalkampens første mål etter en snau halvtime. Hun kom først på ballen fra Signe Holt Andersens innlegg og pirket ballen i lengste hjørne.

Med et kvarter igjen fikk Elise Thorsnes en stor mulighet til å utligne, men etter å ha rundet LSK-keeper Moa Edrud gikk avslutningen i stolpen fra skrå vinkel.

Likevel skulle de kongeblå få med seg ett poeng på hjemmebane. Innbytter Mari Nyhagen ble felt av Ingrid Marie Spord på overtid, og Thorsnes var sikker fra straffemerket. Dermed endte det uavgjort.

– Jeg var nervøs. Det var siste minutt, og sjansen til å berge ett poeng på en jævlig dårlig dag. Det ser ut som vi er litt i feriemodus og langt unna den prestasjonen vi vil stå for. Vi må på jobb og rette opp på det som var feil, sa Thorsnes til NRK etter kampen.

– Utrolig skuffet

Vålerenga er sikret sluttspill, men kunne med seier lørdag klatre opp i ryggen på Rosenborg om annenplassen i grunnserien. Uavgjortresultatet gjør at de har fem poeng opp til RBK med én kamp til gode.

LSK Kvinner kunne med seier melde seg på i kampen om sluttspillsplass, men på tampen røk to viktige poeng. De har fire poeng opp til Stabæk med én kamp til gode, men flere lag rundt jakter også bæringene.

– Akkurat nå er jeg utrolig skuffet. Vi har jobbet veldig hardt for å stå sammen som et lag. Selvfølgelig har vi lyst på fjerdeplassen, og vi visste at skulle vi få til det så måtte vi ha tre poeng i kampene som var igjen, sa LSK Kvinner-kaptein Emilie Woldvik.

Powered by Labrador CMS