Et Instagram-innlegg ble slettet etter en debatt mellom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Eirik Lae Solberg (H).
Et Instagram-innlegg ble slettet etter en debatt mellom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Eirik Lae Solberg (H).

Oslo Ap slettet skrytepost på Instagram. Kunne skape «uklarhet»

På Instagram skrøt Ap av at «Raymond og Oslo Arbeiderparti» hadde sikret billigere månedskort. Nå er posten slettet, etter at Raymond Johansen kalte priskuttene for «symbolpolitikk».

Publisert

At Instagram-posten ble slettet, skjer etter at byrådsleder Raymond Johansen møtte Høyres utfordrer, Eirik Lae Solberg, til debatt onsdag, skriver Aftenposten. I debatten kritiserte Johansen kollektivprisene og MDG, som han samarbeider med i byrådet.

– Jeg sliter med dette internt hos meg i byrådet, hvor det er symbolpolitikk. Jeg har ikke vært en pådriver for dette i byrådet, sa han, ifølge Dagbladet.

Oslo Ap har tidligere hatt et innlegg på Instagram hvor Johansen er avbildet med teksten: «Raymond og Oslo Arbeiderparti har sikret billigere månedskort.»

Fjernet etter medieoppslag

Partisekretær Øyvind Slåke sier til Aftenposten at bildet er fjernet etter medieoppslag fra debatten. Årsaken er at budskapet i bildet kunne skape «uklarhet» om hva som er Oslo Aps «primærpolitikk».

– Vi bruker våre kanaler til å fremme Oslo Arbeiderpartis politikk, og hvis enkeltposter bidrar til uklarhet, tar vi dem ned, sier han.

Byrådet har nylig satt ned prisen på månedskort i Oslo fra 853 til 499 kroner. Tilbudet varer fra 21. august til 15. september. Kampanjen er kritisert, fordi prisen går opp igjen fire dager etter kommunevalget.

Høyres stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde beskyldte for øvrig nylig MDG for skamløshet i forbindelse med deres valgkampanje der de lover billigere månedskort, men MDGs gruppeleder i bystyret, Eivind Trædal, svarte med at det var Høyre som drev «skitten valgkamp».

«Takket være Rødt»

Også Rødt Oslo ønsker lavere kollektivpriser, og i en pressemelding fremhever de at månedskortet for alle under 20 år nå koster 20 kroner – «takket være Rødt», ifølge partiet selv.

Priskuttet er begrenset til fire uker og skjer i forbindelse med et kampanjetilbud knyttet til skolestart. Til vanlig koster månedskort for barn og unge 299 kroner.

«Priskuttet var et krav fra Rødt i forhandlingene med byrådspartiene Ap, SV og MDG i juni, da revidert kommunebudsjett for Oslo ble vedtatt», hevder partiet.

– I mange år er kollektivtilbudet blitt bedre. Nå er tiden inne for å også gjøre det billigere. Da er det både riktig og rettferdig at barn og unge får det aller største kuttet, sier førstekandidat og gruppeleder i Rødt Oslo, Siavash Mobasheri.

Siavash Mobasheri (Rødt) på taket av Rådhusets borggård med østretårn i bakgrunnen.
– Rødt vil gjerne ha lavere priser hele året. Dette er hva vi fikk til i forhandlingene denne gangen, sier Rødts gruppeleder i bystyret, Siavash Mobasheri.

– Håper å få til mer

Mobasheri innrømmer at han har merket seg kritikken fra borgerlig side om at priskutt i enkeltmåneder «bare er» et valgkampstunt.

– Rødt vil gjerne ha lavere priser hele året. Dette er hva vi fikk til i forhandlingene denne gangen, billigere månedskort første måned etter skolestart når mange unge kjøper kort for aller første gang. De neste fire årene håper vi å få til langt mer, avslutter Rødt-politikeren.

Powered by Labrador CMS