I kaldt vær kan det komme en tynn ishinne på veien som gjør det veldig glatt å ta seg frem.

Advarer mot glatte veier: – Hvis man ser at gradestokken på bilen tipper godt under minus ti, bør man være ekstra på vakt

Det er glatt på både hoved- og sideveiene på Østlandet tirsdag morgen, advarer Vegtrafikksentralen. Det kan plutselig komme veldig glatte partier. Så kaldt er det at salt og sand hjelper ikke på glattisen.

Publisert

Det er verst på sideveiene, men også på E6 og andre hovedfartsårer kan det bli veldig glatt.

– Vi har fått tilbakemelding fra entreprenørene på at det folk må være oppmerksomme på E6, for det er glatte partier, sier trafikkoperatør Thale Eikeset i Vegtrafikksentralen øst tirsdag morgen.

– Tynn ishinne

– Hvis man ser at gradestokken på bilen tipper godt under minus ti, bør man være ekstra på vakt. Det kan være en tynn ishinne som er vanskelig å se på veien, sier hun.

På E6 er det særlig glatt mellom Skedsmokorset og Oslo, der det har kommet litt snø. Det ble i natt brukt magnesium i stedet for salt på E6 ettersom saltet ikke har like god effekt når det er veldig kaldt.

Salt og sand hjelper ikke

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på både hovedveier og sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

– Det nytter ikke å strø sand på E6. Så det blir glatt, sier trafikkoperatør Eikeset i Vegtrafikksentralen.

Powered by Labrador CMS