Det var mye overvann i Spikersuppa på grunn av mildvær, regn og smeltet snø, for litt under to uker siden. Til helgen igjen blir det også svært vått.

Flomvarsel for Oslo til helgen: – Det blir ganske vått

Oslofolket har en våt og grå helg i vente.

Publisert

Det er sendt ut gult farevarsel om flom for torsdag, fredag og lørdag, ifølge Yr.no. Nedbøren ser også ut til å fortsette søndag og mandag. 

– Det blir vått på Sør- og Østlandet de neste dagene. Vi venter opp mot 50-70 mm på tre døgn, skriver Meteorologisk institutt X.

Det er områdene vest for Oslofjorden som venter mest nedbør torsdag og fredag, og på lørdag trekker nedbøren østover, forklarer meteorologene videre. 

Våteste døgnet

– Grunnen til farevarselet, som er sendt ut av Norges vassdrags- og energidirektorat, er nedbør i kombinasjon med snøsmelting, forklarer vakthavende meteorolog Dina Stabell.

Ved flomvarsel anbefales det om å flytte verdisaker bort fra utsatte områder, for eksempel til kjellere, biler eller campingvogner. I tillegg anbefales det om å holde stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for hindringer slik at vannet kan renne fritt.

– Det blir ganske vått noen dager fremover. Lørdag kommer det et nytt lavtrykk fra øst, så sammen med fredagen blir det da det våteste døgnet denne uka. Dermed blir det litt mer spredt nedbør på søndag, sier Stabell videre. 

Lysere utover neste uke

På fredag for litt under to uker siden ble det også svært vått, da brøytemannskap, brannvesen og vaktmestere gjorde sitt for å få holde styr på vannmengdene. Da måtte tette sluk stakes og fotgjengere stadig hoppe over vanndammene i gata.

Torsdagens dårlige vær har også gjort at den planlagte normaldistansen i skiskyting på Holmenkollen for kvinner ble utsatt til fredag.

Men lysere dager er i sikte, selv om de første dagene neste uke også kommer til å bli grå.

– I løpet av neste uke bygger det seg opp et høytrykk over hele landet, så det kan bli litt finere vær utover uka. Powered by Labrador CMS