Trond K. Botnen på bussholdeplass ved Lindeberghjemmet sammen med golden retrieveren Arya (11) Foto: Privat
– Det er på folkemøtet i Alna bydelshus all energien folk bruker på å klage faktisk kan ha en effekt, mener Trond K. Botnen og golden retrieveren Arya (11).

Han leder bussopprøret i Groruddalen og nå stiller endelig Ruter opp etter folkemøte: – Vi er glade for at de kommer

Da Ruter kalte nedlegging og forkorting av busslinjer i Groruddalen for "ruteendring", startet et kollektivopprør som ikke lot seg stanse. Nå møtes alle parter etter et folkemøte i Alna bydelshus rett over helgen.

Publisert

– Det har vært høy aktivitet i Facebook-gruppa "Kollektivopprøret i Groruddalen". Jeg håper dette oveføres til stort oppmøte mandag 4. mars, sier Trond K. Botnen til VårtOslo.

Han har ledet an i hard kritikk av Ruters forkorting og nedlegging av busslinjer i øvre del av Groruddalen.

– Klager kan ha en effekt

Botnen sto blant annet bak et innbyggerforslag som samlet over 2200 underskrifter. Der ble det bedt om at bystyret stanser Ruters nedlegging og forkorting av busslinjer øverst i Groruddalen.

Det har foreløpig munnet ut i at et samlet bystyre har bedt byrådet legge frem en plan for hvordan busstilbudet skal forbedres etter Ruters nedleggelser og forkorting av linjer.

I den forbindelse vil representanter for Ruter møte Groruddalen miljøforum etter folkemøtet førstkommende mandag.

– Det er på det folkemøtet all energien folk bruker på å klage faktisk kan ha en effekt, sier Botnen og oppfordrer folk til å møte opp i Alna bydelshus ved Innbyggertorget klokken 19.

Det er ventet mye folk i bydelshuset mandag kveld, så hvis du vil melde deg på kan du klikke HER.

– Folkelig engasjement virker!

Det er Høyre/Venstre-byrådet som har bedt Ruter møte kollektivopprørerne i Groruddalen i kjølvannet av folkemøtet.

Nå roser Trond K. Botnen både bystyret og byrådet for å ha tatt lokalbefolkningen på alvor.

– Vi er glade for at Ruter har bedt om møte, for det viser at Høyre/Venstre-byrådet følger opp bystyrets enstemmige vedtak da innbyggerinitativet vårt ble behandlet rett før jul, sier han.

Botnen mener det som nå skjer er et bevis på at det nytter å engasjere seg i lokaldemokratiet, men håper folk møter opp i Alna bydelshus mandag kveld.

– Dette viser også at folkelig engasjement virker!

Powered by Labrador CMS