— Dette smitteutbruddet viser at pandemien ikke er over og at selv fullvaksinerte kan bli smittet, sier avdelingsleder Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus.

Ni fullvaksinerte leger og sykepleiere ved intensivavdeling på Ullevål sykehus smittet av korona

Foreløpig er det ingen indikasjon på at pasienter ved intensiv medisinsk avdeling på Ullevål sykehus er smittet. Men ni leger og sykepleiere ved avdelingen har testet positivt for korona, bekrefter sykehuset.

Publisert

— Alle ansatte var fullvaksinerte. Mest sannsynlig startet smitten via barna til en av våre ansatte med antatt start mellom 10. og 12. september, skriver Oslo universitetssykehus (OUS) i en pressemelding.

Nå samarbeider intensiv medisinsk avdeling ved Ullevål sykehus, der ni ansatte har testet positivt for korona, med smittevernavdelingen.

Ansatte og pasienter testes

OUS opplyser at sykehuset skal ha oversikt over smittespredning.

— Ansatte uten smitte jobber med munnbind og følger strenge smitteverntiltak. Ansatte med symptomer må holde seg hjemme og teste seg. Også pasientene våre blir testet, skriver OUS.

Sykehuset opplyser at det nå er inne i en moderat, fjerde smittebølge med koronapasienter. Men at smitteutbruddet ved intensiv medisinsk avdeling på Ullevål foreløpig ikke har noen alvorlige konsekvenser for intensivdriften ved OUS.

— Smitte kan bringes inn via ansatte

— Dette smitteutbruddet viser at pandemien ikke er over og at selv fullvaksinerte kan bli smittet, sier avdelingsleder Dag Jacobsen.

— Selv om sykdomsforløpet ofte er mildt vil helsepersonell i isolasjon kunne bli en utfordring for driften. Utbruddet er også en påminnelse om at smitte via våre barn eller andre uvaksinerte. Og at smitten kan bringes inn på intensivavdelingene via våre ansatte, sier Jacobsen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS