Vålerenga innebandy etter at opprykket til eliteserien var sikret. Foto: VIF innebandy

Neste år blir det eliteseriespill for Vålerengas innebandyherrer. – En fantastisk prestasjon

For fire år siden trakk Vålerenga innebandy laget sitt fra første divisjon. Etter årets sesong er opprykket til eliteserien klart.

Publisert

I slutten av mars skjedde kvalifiseringsspillet for neste års eliteserie i innebandy. Etter et neglbitende og spennende sluttspill, kunne innebandy-gutta fra Vålerenga for første gang kalle seg eliteseriespillere neste sesong. I den avgjørende sluttspillkampen, ble Narvik Wizzards slått 14-5.

— Dette er helt fantastisk. For første gang er vi i eliteserien med et herrelag. Alle gutta har gjort en fantastisk jobb i år, jubler sportslig leder Per Wångersjö.

Over all forventning

Årets sesong gikk over all forventning. Et opprykk var det kanskje noen av gutta som drømte om, men få trodde det var mulig.

— Vi visste vi hadde et bra lag, men det var flere lag vi anså som bedre en oss. Etter at vi hentet inn en back ved juletider, tapte vi knapt en kamp. Det har vært en litt uvirkelig sesong. Nå får vi bare nyte opprykket så lenge vi kan. Det er ikke lenge til oppkjøringen til neste sesong starter, sier Wångersjö.

Mats Løkken var en av de store bidragsyterne til Vålerenga innebandys opprykkssesong. Etter jul stod han i snitt for 3,9 poeng per kamp. Foto: Vålerenga innebandy

Med opprykket ble trener Kenneth Ahlfors og spillerne historiske. Aldri før har østkantklubben hatt et lag i innebandyens øverste divisjon.

Hyllet av Klanen

Er man i eliteserien for første gang i klubbens historie, er det på sin plass å feire opprykket med stil. Det ble da også ettertrykkelig gjort i forbindelse med Vålerenga Fotballs serieåpning hjemme mot Mjøndalen. Under pausen i eliteseriekampen ble innebandygutta lansert for fotballpublikummet og fikk stående applaus fra de vel 8.000 frammøtte på Intility Arena.

— Det var en utrolig opplevelse å bli hyllet av Klanen og alle andre på stadion. Da var det gåsehud og en tåre i øyekroken, innrømmer den sportslige lederen.

Fra "dypeste avgrunn" til opprykk

Etter seks år i klubben har svensken med sportslig ansvar vært med på både opp- og nedturer i klubben. For fire år siden valgte klubben å trekke laget fra 1. divisjon og begynne på nytt i andre. I år ble det opprykk til eliteserien.

— Vi hadde et behov for å gjøre enkelte endringer i klubben. Ikke minst måtte vi forsøke å få et bedre økonomisk grunnlag. Nå er vi på rett vei og føler at endringene vi gjorde i 2016 virkelig er i ferd med å gi resultater, sier Wångersjö.

Det gror godt også i de yngres rekker i Vålerenga innebandy. Jesper Pedersen (17) er et av talentene som i år har tatt seniorlaget med storm. Foto: Vålerenga innebandy

Det er ikke bare elitesatsingen som har høstet godt. Samtlige herrelag i klubben kan vise til opprykk denne sesongen, og klubben merker en bedre rekruttering enn på lenge blant de yngre spillerne.

— Innebandy er ikke den største sporten, men vi merker at stadig flere yngre er interessert i å spille for oss. Takket være den økte interessen håper vi å kunne stille med G-16, G-17 og G-19-lag neste sesong, forteller en stolt sportslig leder.

Venter tøff eliteseriedebutt

Et par uker etter opprykket er det en nøktern sportslig leder som snakker med VårtOslo. Han mener det blir tøft i neste års eliteserie, men lover at klubben skal gjøre det de kan for å være godt forberedt foran møtet med noen av landets beste innebandyklubber neste år.

Tabellen lyver ikke! Neste år skal Vålerengas innebandyherrer spise kirsebær med de store, etter å ha rykket opp til eliteserien. Grafikk: Innebandy.no

— Skal vi lykkes, noe vi ønsker stort, så er vi avhengig av å få med mange som bryr seg om Vålerenga. Vi har en tøff sommer foran oss, men vi gleder oss veldig til å starte arbeidet med å stå best mulig rustet foran neste sesong, understreker han.

En av tingene som må på plass er større treningsmengde og mer profesjonalisering. Likevel er det ingen av spillerne som vil få betalt for å spille innebandy neste sesong.

Powered by Labrador CMS