Sliterne fra Frogner Venstre var godt fornøyd med gårsdagens valg. Fra venstre Tina Shagufta Munir Kornmo, Tore Wilken Nitter Walaker, Gordana Abramovic og Bård Magnus Fauske. Foto: Christian Boger

Etter halvt års innsats og 3000 dørbank fikk Frogner Venstre belønningen. Partiet brøt sperregrensa

Publisert

For sliterne i Frogner Venstre fikk valgnatta et kjært og etterlengtet resultat. To Venstre-representanter fra Oslo kom inn på Stortinget.

Valgkamp er valgkamp. Det er ofte de store navnene og de store sakene som stjeler overskrifter og oppmerksomhet.

Men hadde det ikke vært for grasrota i partiene og deres ihuga innsats for å nå fram til velgerne, hadde medias fokus på de store sakene vært ganske nytteløs.

Så også før årets valg i hovedstaden. Her har et ukjent antall frivillige stått på både dag og natt for å spre partienes budskap. Her brukes det både av egen fritid og godvilje. Noen lønn får man ikke annet enn i form av mulige politiske resultater etter valget.

Intenst og spennende

Hos Frogner Venstre har ildsjelene vært i gang med valgkampen i over et halvt år. Når VårtOslo møter den harde kjernen av valgkampmedarbeidere på Venstres valgvake på Det Norske Teateret, er spenningen til å ta og føle på.

— Jeg har ikke klart å følge med på alle oppdateringer om situasjonen, men dette blir helt klart et rotterace til siste slutt, sier leder i Frogner Venstre, Tore Wilken Nitter Walaker.

Sammen med sine partifeller er han klar for en lang kveld og natt. Det er nå fruktene av en lang valgkamp skal høstes.

— Dette er utrolig nervepirrende, og det er godt å endelig kunne sette sluttstrek for måneder med hardt arbeid, sier 5. kandidat på stortingslista og ildsjel i Frogner Venstre, Tina Shagufta Munir Kornmo.

Venstre snudde valget

I løpet av kvelden var spenningen stor om Venstre skulle komme under eller over sperregrensa. Lenge lå partiet og vaket rett rundt grensa på fire prosent. Under VårtOslos besøk, kom imidlertid nyheten om at målet om sperregrensa var nådd. Det var stormende jubel da 2. kandidat Ola Elvestuen formidlet nyheten fra den improviserte scenen.

— Dette er en fantastisk gevinst etter alt det arbeidet vi har lagt ned. Dette viser at hardt arbeid lønner seg. Nå skal vi gjøre vårt for å forandre landet i riktig retning, sier en svært fornøyd Nitter Walaker.

Et halvt års innsats og 3000 dørbank

Det er en enorm innsats gjengen fra Frogner Venstre har lagt bak seg i årets valgkamp. Siden den spede begynnelsen i april, har kalenderen bare blitt tettere og tettere av valgkamparrangementer å rekke over.

— Det er hardt og slitsomt og drive en valgkamp, men det er gøy og se at arbeidet skaper resultater, sier Munir Kornmo, kort tid etter at det er bekreftet at Venstre får to stortingsrepresentanter fra Oslo i neste periode.

2, kandidat for Oslo Venstre, Ola Elvestuen, sprer det gode budskap om at partiet er over sperregrensa på valgvaken mandag kveld. Foto: Christian Boger

Det lange løpet mot Stortinget har virkelig satt sine spor. Siden april har partilagets vel 25 aktivister banket på over 3000 dører (rundt ti prosent av befolkningen i Frogner bydel) og delt ut et ukjent antall kilo med valgmateriell.

Bruker rundt 10 timer i uka

Det finnes ikke noen god oversikt over hvor mye tid aktivistene har lagt ned i årets valgkamp. Derimot er det sikkert at det har blitt mange timer i uka på stands og andre valgkamparrangementer for de frivillige på Frogner.

— Jeg har ikke helt oversikt over hvor mye tid jeg har brukt, men det kommer nok opp i et sted mellom 15-20 timer i uka, forteller Gordana Abramovic.

Hun forteller om en givende hverdag, hvor den politiske kapitalen man sanker er større enn hva man får tilbake fra partiet.

— Venstre har ingen rike onkler og lite utstyr. Derfor må vi klare oss selv med både regntøy og andre nødvendigheter, forklarer hun.

Et ønske om å bidra til forandring

Hva er det så som får helt vanlige mennesker til å bruke utallige timer på slikt arbeid i valgkampen?

— Jeg tror det handler om at vi alle ønsker å bidra til å gjøre dette landet til et bedre sted å bo. For egen del er det ingen tvil om at det viktigste er å få en god helsepolitikk. Da føles det riktig å engasjere seg for det partiet du har mest tro på, sier Munir Kornmo.

Den erfarne kirurgen synes det er givende og interessant å stå på stands med partifeller.

— Det er utrolig spennende å stå på stands med folk i en helt annen alder eller med helt annen bakgrunn enn deg selv og oppdage at vi faktisk kjemper for samme sak, sier hun.

Powered by Labrador CMS