Ingvar M. Mathisen (48) er innstilt som ny havnedirektør i Oslo. Foto: Bodø Havn
Ingvar M. Mathisen (48) er innstilt som ny havnedirektør i Oslo. Foto: Bodø Havn

Havnesjefen i Bodø innstilt som ny havnedirektør i Oslo. – Kjærligheten brakte meg til hovedstaden

Publisert

Nåværende havnedirektør i Bodø, Ingvar M. Mathisen (48), ble torsdag kveld innstilt som ny havnedirektør i Oslo av havnestyret.

Jakten på ny havnedirektør i Oslo har pågått siden midten av januar, da daværende direktør Anne Sigrid Hamran sa opp sin stilling. Lederen for havnestyret, Roger Schjerva, er svært godt fornøyd med valget.

— Når vi nå har valgt å innstille Mathisen, har vi særlig lagt vekt på hans lange erfaring med å drive havn, i spennet mellom offentlig forvaltning og det kommersielle markedet. Vi har stor tro på at Mathisen kan lede Norges største havn mot ytterligere vekst og utvikling, sier Schjerva i en pressemelding.

– Kjærligheten som fikk meg til Oslo

– Det er kjærligheten som gjør at jeg flytter til Oslo. Kjæresten er Oslo-jente, og vi bestemte før nyttår at jeg skal flytte inn hos henne. Jeg så ikke da for meg at stillingen som havnedirektør i Oslo ville dukke opp, sier den påtroppende havnesjefen i Oslo, til VårtOslo.

Mathisen er ikke formelt ansatt ennå, men havnestyret har enstemmig vedtatt innstillingen fra ansettelseskomiteen. Nå gjenstår bare det formelle. Det skjer mest sannsynlig i neste uke.

Flyfoto fra 2014 av Hjortnes, Filipstad og Tjuvholmen. Foto: Harald M. Valderhaug':
Flyfoto fra 2014 av Hjortnes, Filipstad og Tjuvholmen. Foto: Harald M. Valderhaug':

Drømmejobben

– Jeg er veldig innstilt på å ta fatt på de nye oppgavene. Oslo Havn ønsker etter en tid med fokus på by- og eiendomsutvikling et sterkere fokus på utviklingen av havna. Der kommer min bakgrunn som havnedirektør i Bodø godt med.

Blant oppgavene Mathisen vil måtte ta tak i er utviklingen av Filipstad. Reguleringen av dette området kommer mest sannsynlig opp i bystyret til høsten, og Oslo Havn sitter på flere interessante eiendommer her.

– Dette er drømmejobben for meg, i skjæringspunktet mellom politikk, forvaltning og forretning. Jeg er svært giret på å ta fatt på jobben i Oslo Havn.

Havnekonflikten blir utfordrende

En annen brennhet sak Mathisen må gripe fatt i er konflikten mellom havnearbeiderne, som har streiket i over to år, og Oslo havn.

– Jeg kjenner bare konflikten utenfra og må nok sette meg mer inn i den. Jeg satser på å møte alle aktørene vi skal samarbeide med, både fagforeninger, kunder og samarbeidspartnere. Sammen trenger vi å utvikle et felles fokus på det viktigste, den videre utviklingen av havna, økt godstransport til sjøs, passasjerutviklingen og miljøaspektene ved havnedrift.

Cruiser i Middelhavet

Frem til han tiltrer i løpet av august, tar Mathisen ferie.

– Vi skal på cruise i Middelhavet, til hytta på Sørlandet og landstedet i Lofoten , og da går nok juli fort, sier han.

Mathisen har de siste 12 årene vært havnedirektør i Bodø og har fra før erfaring innen skipsfart, transport og logistikk. Det var i alt 48 søkere til den ledige stillingen som leder for landets største havn.

Powered by Labrador CMS