Styreleder i Vålerenga kultur- og idrettspark, Åge Petter Christensen, og byråd Rina Mariann Hansen var svært fornøyde ved stadion-åpningen. Foto: Kyrre Songstad Seim

Dagen da Vålerenga fotball kom hjem til Valle Hovin

Publisert

I 104 år har Vålerenga stått uten eget stadionanlegg. Lørdag åpnet damelaget klubbens nye storstue på Valle Hovin med 2-0 seier over Kolbotn.

"Grat'lerer med da'n a" var standardfrasen både innenfor og utenfor murene på Vålerengas nye stadion på Valle Hovin lørdag. Klubbens ansatte og supportere smilte om kapp i et forsøk på å jage bort gråværet over hovedstaden på den store dagen.

Etter 104 år i landflyktighet, var det tydelig at alle satt pris på å kunne ta i bruk sin helt egne stadion.

— Dette er en fantastisk dag. Endelig er vi hjemme, sier styreleder for Vålerenga stadion, Åge Petter Christiansen til VårtOslo.

Nye Vålerenga stadion under åpningskampen mellom VIF damer og Kolbotn. Foto: Kyrre Songstad Seim

Også området rundt stadion snart klart

Også området rundt Vålerenga Stadion går mot ferdigstillelse. Alle næringslokalene i stadionen er nå leid ut, og fredag fikk stadionselskapet byggetillatelse for barnehagen som skal bygges i tilknytning til stadion. Denne skal etter planen stå ferdig i januar.

Det siste hinderet for en endelig ferdigstillelse av hele prosjektet er en omregulering av tomta Grenseveien 84/Innspurten 2. Området skal omreguleres fra friområde til boliger. VårtOslo skrev i sommer om hvordan blant andre plan- og bygningsetaten motsetter seg en slik omregulering. 

— Jeg håper og tror at denne omreguleringen snart vil være på plass, slik at vi endelig kan få sluttført hele prosjektet, sier Christiansen.

Ble usikker i 2015

Siden bystyret godkjente tomtegaven som gjorde stadionprosjektet mulig, i 2014, har styrelederen fulgt prosessen tett hver eneste dag. Han har sjelden tvilt på at drømmen en dag ville bli realitet. En dag i 2015 var han dog spesielt nervøs.

— Før saken skulle opp i EU-organet ESA for godkjenning, var jeg veldig usikker på utfallet. Dette var ubehandlet materiale. Utfallet kunne gått begge veier. Heldigvis kom vi også over dette hinderet, smiler han.

Gråvær og regn til tross. Åpningskampen på nye Vålerenga stadion ble en folkefest. Foto: Kyrre Songstad Seim

Byråden gratulerte med første spark på ballen

Den nye stadion blir av svært mange sett på som et stort løft for Oslo-fotballen og ikke minst for fotballen på østkanten. Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen fikk gleden av å ta avsparket i den aller første kampen. Hun la ikke skjul på at hun er svært fornøyd med at Vålerenga nå har fått et eget stadion på østkanten.

— Endelig skal Vålerenga spille på østkanten. Det er her de hører hjemme, og det er en stor glede å kunne stå for det første avsparket her i dag, sier hun. Hun la ikke skjul på hvor mye klubben betyr for mange i hovedstaden.

— Du kan bytte ut både gubbe og hjem, men klubb bytter du ikke, slo hun fast.

Festdag kronet med seier

Om ikke dagen var stor nok for Vålerenga-familien, med åpningen av ny stadion, ble den fullkommen ved at damelaget fullt fortjent slo Kolbotn 2-0. Stephanie Verdoia åpnet målkontoen på den nye stadion. 2-0-målet ble satt inn av Elise Krieghoff.

Vålerengas Stephanie Vrerdoia har akkurat skåret historiens første mål på Vålerengas nye stadion. Foto: Kyrre Songstad Seim

Festen hadde også funnet vei til tribunene og området utenfor stadion før kampstart. Til tross for regn og gråvær, sørget et publikumsoppmøte på 3541 for at den gamle rekorden i Toppserien for kvinner ble mer enn fordoblet.

Hvordan var din dag på Vålerenga stadion?

Powered by Labrador CMS