Oslo 20240117. Folk i kø på trikkeholdeplassen på Jernbanetorget i Oslo. Kraftig snøvær har ført til mange problemer i kollektivtrafikken på Østlandet onsdag.
Folk i kø på trikkeholdeplassen på Jernbanetorget tidligere denne uka. Fredag er det også flere innstilte avganger og forsinkelser.

Flere innstillinger i kollektivtrafikken fredag morgen

Også fredag morgen er det innstilte avganger og forsinkelser i trikk og T-bane.

Publisert

– Det meste av busstrafikken går som normalt på morgenen i dag, med enkelte få unntak, blant annet er det litt forsinkelser på enkelte linjer og noen få innstillinger på linje 70, 24 og 23, sier Cathrine Myhren-Haugen i en pressemelding fra Ruter fredag morgen.

T-baner og trikker går som planlagt med noen unntak, melder Ruter om videre fredag morgen. 

Holmenkollbanen midlertidig stengt

T-banens linje 1, Holmenkollbanen, var innstilt mellom Stortinget og Holmenkollen grunnet vanskelige kjøreforhold. Det ble kjørt maxi taxi mellom Majorstuen og Frognerseteren. 

Pressevakt i Sporveien, Jan Rustad, fortalte ved halv ti tiden fredag formiddag at mesteparten av snøen er ryddet fra sporene, og at testkjøring pågår.

– Når banen vurderes sikker blir den åpnet så fort vi får det til. Vi håper at det er i løpet av dagen, sier Rustad.

Klokken 12:31 meldte Sporveien på X om at strekningen var åpen for trafikk igjen.

– Jobbet intenst i hele natt

– Linje 3 åpnet for tre kvarter siden, etter skader på strømskinnene førte til vekselproblemer. Der har det jobbet folk intenst i hele natt, sier Rustad.

T-bane linje 3 måtte kjøre vestgående spor i begge retninger mellom Montebello og Avløs inntil videre grunnet vekselproblemer. 

Det er også flere innstilte avganger i løpet av dagen på trikkens linjer 11, 12 og 19. Dette skyldes vognmangel, skriver Ruter videre i pressemeldingen.

For reiseinformasjon, se Ruter-appen eller reiseplanleggeren på ruter.no.



Powered by Labrador CMS