DEBATT

Campus Ekeberg og Marte Scharning Lund
– Høyre valgte å prioritere skattekutt, og for å finansiere det kuttet de 145 millioner i helsebudsjettet til skolemat for elevene i ungdomsskolen og videregående skole, sier Marte Scharning Lund (AP).

– Mange i Oslo har god grunn til å være skuffa over løftebruddene fra Høyre-byrådet

Uten skam førte Høyre velgerne bak lyset, og etter 100 dager er resultatet for Campus Ekeberg som ventet. De har ikke fått til noe som helst. Aftenposten omtaler det på lederplass som et «Pinlig og fullstendig forutsigbart løftebrudd».

Publisert

Under den litt villedende overskriften «Dette har vi fått til», gjør Høyres gruppeleder opp status etter 100 dager med høyrebyråd i Oslo. Eller hun gjør jo egentlig ikke det, for mye av det hun trekker frem er jo ting som ikke er gjennomført ennå.

Det det er mange i Oslo som har god grunn til å være skuffa over løftebruddene deres.

Som de som trodde på Eirik Lae Solberg og Høyre, når de mot bedre vitende lot som om lånegarantien til Campus Ekeberg kunne fikses før han tok av seg jakka.

Uten skam førte de velgerne bak lyset, og etter 100 dager er resultatet som ventet. De har ikke fått til noe som helst. Aftenposten omtaler det på lederplass som et «Pinlig og fullstendig forutsigbart løftebrudd». Det er en god beskrivelse.

Satsingen på helsepersonell

Eller de som trodde på løftene deres om satsning på etter og videreutdanning for helsepersonell. At de kopierte vår politikk før valget får Arbeiderpartiet ta som et kompliment, men det er jo et ganske spektakulært løftebrudd når de etter valget kuttet 150 millioner i potten det rødgrønne byrådet hadde satt av til dette formålet.

For mange vil det nok være en fattig trøst at Høyres gruppeleder varsler en handlingsplan «i løpet av våren». For planer uten penger har en tendens til å bli mye ord og lite handling.

Sender regninga til foreldrene

Høyres gruppeleder er også stolt over at skolene nå har fått frihet til å bruke penger på lærere eller læremidler fremfor gratis skolemat (noe som aldri har vært en problemstilling, da skolematen ikke ble finansiert over skolebudsjettene).

En interessant «frihetsreform» å skryte av, all den tid skolene ville fått en større økning i sine budsjetter med Arbeiderpartiets alternative budsjett, samtidig som vi fant rom til å videreføre satsningen med gratis skolemat.

Det er nemlig fullt mulig å både ha skolemat og å styrke skole budsjettene samtidig. Det handler om å prioritere.

Men Høyre valgte å prioritere skattekutt, og for å finansiere det kuttet de 145 millioner i helsebudsjettet til skolemat for elevene i ungdomsskolen og videregående skole, og sender regninga til foreldrene av 38.000 elever, midt i dyrtida.

Powered by Labrador CMS