— Den avdøde pasienten var overført fra Ullern helsehus hvor det er et pågående smitteutbrudd, opplyser helseetaten

Koronadødsfall og smitteutbrudd ved Ullern helsehus

— De aller fleste smittede er fullvaksinerte og har ikke symptomer, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten om smitteutbruddet ved Ullern helsehus. En pasient er død etter koronautbruddet.

Publisert

— En hjemmeboende pasient er død på Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB). Pasienten døde lørdag 28. august. Pasienten var syk med covid-19 før innleggelse på KCB, skriver sykehjemsetaten i en pressemelding.

— Pasienten var overført fra Ullern helsehus hvor det er et pågående smitteutbrudd. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterlige informasjon om pasienten, opplyser etaten.

— Oppdaget smitte etter omfattende testing

Til sammen er 18 pasienter registrert med smitte etter utbruddet ved Ullern helsehus. Ti ansatte er også registrert med smitte, opplyser sykehjemsetaten.

— De aller fleste smittede er fullvaksinerte og har ikke symptomer. Smitten er i hovedsak oppdaget som følge av omfattende testing av alle medarbeidere og pasienter, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

— Pårørende som har vært på besøk oppfordres til å teste seg. Det er innført midlertidig besøksforbud på helsehuset som vurderes fortløpende. Det er også innført forsterket smitteverntiltak ved at alle medarbeidere bruker munnbind og visir, sier Jagmann.

64 smittetilfeller siden midten av august

Ved Oslos sykehjem er det kun 27 av rundt 3.400 beboere som er uvaksinerte. De aller fleste hjemmeboende pasientene som legges inn på helsehusene er også vaksinerte.

— Også blant medarbeidere i sykehjemsetaten er det høy vaksinasjonsdekning, sier Jagmann.

Totalt 36 medarbeidere har testet positivt for korona siden 16. august. De er fordelt på 20 institusjoner. Totalt seks beboere og 22 pasienter har testet positivt i samme tidsrom. Beboerne og pasientene er fordelt på seks institusjoner, opplyser sykehjemsetaten.

Powered by Labrador CMS