Spesialenheten for politisaker henlegger etterforskningen av politiet etter Bislett-skytingen i. november i fjor.

Spesialenheten henlegger sak mot politiet etter Bislett-skytingen

Spesialenheten for politisaker henlegger etterforskningen av politiet etter at en person ble skutt og drept av politiet på Bislett 9. november i fjor.

Publisert

Spesialenheten mener at politiet befant seg i en nødvergesituasjon da skuddene ble avfyrt, og at bruken av skytevåpen var nødvendig og forsvarlig, fastslår Spesialenheten.

Det konkluderes videre med at «mindre inngripende handlingsalternativer var i situasjonen ikke anvendelige».

Hogg mot politibetjent

Den drepte 33-åringen hadde bakgrunn fra Tsjetsjenia, men hadde bodd mange år i Norge. Han ble skutt etter at han først truet tilfeldige mennesker på gaten med kniv, før han gikk til angrep på politiet.

På morgenen 9. november så politiet mannen løpe etter en kvinne mens han holdt en kniv hevet.

Etter å ha kjørt på mannen, brukt pepperspray og kjørt på mannen igjen gikk 33-åringen til angrep mot politiet inne i politibilen fra passasjersiden. Han hogde flere ganger mot en politibetjent da skuddene falt.

Truffet av fem skudd

Begge politibetjentene avfyrte totalt seks skudd med pistol. 33-åringen ble truffet av fem skudd i overkroppen, der to av skuddene var direkte dødelige.

33-åringen ble i desember 2020 dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha knivstukket en mann på Grünerløkka i Oslo i psykotisk tilstand året før. Han var ute på permisjon fra institusjonen der han ble behandlet da knivangrepet skjedde.

Powered by Labrador CMS