Brannvesenet i arbeid med med slukking av brann i en leilighet på Ila natt til mandag.

50 evakuert etter full overtenning i to leiligheter i samme område i natt: – Kom seg ikke ut

Én person ble sendt til sykehus og flere til legevakt etter leilighetsbranner på henholdsvis Ila og St. Hanshaugen natt til mandag.

Publisert

– Vi fikk melding om at det brant i en leilighet i fjerde etasje på adressen klokken 01.51. Vi sendte flere enheter til stedet sammen med de andre nødetatene. Da nødetatene kom frem, var det full overtenning i leiligheten, og flere hadde evakuert seg selv, forteller operasjonsleder Roy Langengen i Oslo politidistrikt om den første av nattens to leilighetsbranner som skjedde i Vøyensvingen på Ila.

Beboerne i området ble bedt om å holde vinduer lukket på grunn av røyk.

Fjerde etasje ubeboelig

– I tillegg ble en person hentet ned fra en balkong av brannvesenet som ikke kom seg ut. Totalt ble cirka 30 evakuerte. Brannen ble meldt slukket klokken 02.47, oppsummerer han om den første brannen.

En brannkonstabel i arbeid på stedet under slukking av brannen i leiligheten på Ila.

– En person er kjørt sykehus grunnet at han har pustet inn røyk. Fire andre ble kjørt legevakten for sjekk av røykskader. Det jobbes med hvem som kan flytte inn i blokka igjen. Fjerde etasje er ubeboelig og det jobbes med alternativ bolig for disse, fortsetter operasjonslederen.

Full overtenning

En drøy halvtime etter at den første meldingen om leilighetsbrann kom inn til politiet, ble det meldt om en ny brann i leilighet en drøy kilometer unna, denne gangen i Bergstien på St. Hanshaugen.

– Klokken 02.08 fikk vi melding fra en beboer i tredje etasje på adressen i Bergstien at det brant i leiligheten. Dette er en eldre dame i 80-årene, forteller politiets operasjonsleder.

Nødetatene på plass ved nok en brann i en leilighet, denne gangen på St. Hanshaugen.

– Vi sendte flere patruljer til stedet sammen med de andre nødetatene. Det var full overtenning da nødetatene kom på stedet. Flere hadde evakuert seg selv, totalt 17 stykker. Damen i leiligheten ble sendt til sykehus for sjekk av røykskader, fortsetter Langengen.

Ferdige etter fem timer

Beboere i området ble også her bedt om å lukke vinduer som følge av røyk. Klokken 02.28 ble brannen meldt slukket, men ved søk med varmesøkende kamera ble varmegang i konstruksjonen oppdaget.

Brannvesenet måtte med kort tids mellomrom rykke ut til to leilighetsbranner natt til mandag.

– Brannvesenet fikk raskt kontroll på dette. Per nå er det to ubeboelige leiligheter i tredje etasje. Det jobbes med hvem som kan flytte inn igjen, og hvem som må ha alternative bosteder, sier han.

Like før klokken 07.00 mandag morgen sa nødetatene seg ferdige på stedet etter leilighetsbrannen på St. Hanshaugen.

– Det er ingen indikasjoner på at det er sammenheng mellom brannene, understreker operasjonslederen.

Mandag formiddag ble det klart at to personer har status som mistenkt i hver sin sak etter nattens leilighetsbranner. 

Også natt til fredag var det en større brann i en bygård på St. Hanshaugen.Powered by Labrador CMS