Et område på 50 til 100 meter i Telthusbakken ble sperret av etter funn av en eldre gjenstand som kunne inneholde eksplosiver.

Sperret av stort sentrumsområde i frykt for eksplosiver. Gjenstand var trolig militær røykboks

Funn av en eldre gjenstand i sentrum gjorde at politiet sperret av et større område torsdag ettermiddag.

Publisert

Det var i Telthusbakken politiet gjorde funn av gjenstanden som politiet fryktet kunne inneholde eksplosiver, meldte Oslo politidistrikt klokken 14.25.

Politiets bombetjeneste var da på vei for å undersøke gjenstanden.

– Det er snakk om en gammel, rusten, sylinderformet gjenstand. Grunnen til at vi har sperret av et område, er fordi ekspertisen ikke kan si ut fra et bildet om gjenstanden er eksplosiv, sa operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB, som meldte at tre personer er evakuert. Ifølge Dagbladet ble også en barnehage i nærheten evakuert.

– Høyst sannsynlig helt ufarlig

Operasjonsleder Line Skott i Oslo-politiet sier til Avisa Oslo i 16-tiden at gjenstanden som ble funnet, trolig var en gammel røykboks av militær type, ifølge bombegruppen.

– Den er høyst sannsynlig helt ufarlig. Men man foretar seg ytterligere undersøkelser for å konkludere 100 prosent, sier hun til avisen.

Bombegruppen på stedet

Operasjonsleder Østerhaug understreket at det ikke var dramatikk knyttet til funnet, men at det fra politiets side ble gjort fortløpende vurdering om å utvide sperringene.

I en oppdatering like etter klokken 15, opplyste politiet imidlertid at de anså sperringene som var satt som tilstrekkelige. 

De forklarte bakgrunnen for sperringene med at man for øyeblikket er usikre på hva slags gjenstand dette er. Bombegruppen arbeidet da på stedet.

Klokken 15.17 meldte politiet at sperringene var opphevet etter at politiets bombegruppe hadde tatt hånd om gjenstanden, og det ble vurdert at det ikke lengre var behov for å opprettholde sperringene. 

Fikk tips

Politiet fikk tips om funnet, og de vet ikke hvor lenge gjenstanden har ligget i område.

Telthusbakken er en vei i området Gamle Aker som ligger i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Veien starter i Maridalsveien og går opp til Akersbakken. Vulkan og AHO er blant bygg som ligger i nærheten.

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS