DEBATT

Jeg er evig takknemlig for at lederen min tok meg med på golf, hvor jeg fant jeg min nye avhengighet.

– Jeg vil takke golfmiljøet i Oslo for å ha gitt meg tilbake troen på livet

Det å komme seg ut hver helg hele året med flotte folk og fin natur er bare uvurderlig i min reise fra å være tungt rusavhengig til å bli en vanlig A4-borger. Rehabilitering er så mye mer enn bare det å bli rusfri.

Publisert

Hadde du sagt til meg for seks år siden at jeg kom til å jobbe i kommunen og spille golf hver helg, hadde jeg trodd du var rusa.

Men her er jeg i dag, jeg jobber med å få andre mennesker med utfordringer knyttet til rus ut av elendighet og inn i arbeidslivet.

Ikke så lenge etter jeg ble rusfri og begynte i arbeidstrening i Nyttig Arbeid så tok lederen min Morten Hauge oss med på Grønmo golfklubb, hvor vi fikk prøve oss på driving rangen. Vi sto og slo baller, og jeg kjente mestring og ble bitt av basillen med en gang.

Hos Golfhandelen på Bryn kan man spille golf også på vinteren.

Evig takknemlig

Jeg er evig takknemlig for at han gjorde det, for da fant jeg min nye avhengighet. Min personlighet gjør nok at jeg blir avhengig av ting, både på godt og vondt, denne gangen godt.

Og det å komme seg ut hver helg hele året med flotte folk og fin natur er bare uvurderlig i min reise fra å være tungt rusavhengig til å bli en vanlig A4-borger. Rehabilitering er så mye mer enn bare det å bli rusfri.

Det er, som sjefen min pleier å si, mest hverdager i livet, og det handler om å finne de tingene som gjør at disse hverdagene blir så bra som mulig, og da er jobb og sunne fritidsaktiviteter helt avgjørende.

Ikke undervurder viktigheten av sunne fritidsinteresser for min gruppe.

Fritt for mistenksomhet

Jeg har blitt med i Golf Mot Rus, som er et tiltak på Grønmo golfklubb for mennesker som har hatt rusproblemer. Vi får gratis medlemskap og får spille gratis hele året. Tilbudet fører til at flere som trenger en sunn hobby får muligheten til å prøve.

Jeg er blitt en del av golfmiljøet på Grønmo og Golfhandelen på Bryn, hvor vi kan spille hele vinteren. Golfmiljøet har tatt meg imot med åpne armer, fritt for fordommer og mistenksomhet, og det takker jeg golfmiljøet i Oslo for.

Ikke undervurder viktigheten av sunne fritidsinteresser for min gruppe. Jeg hadde ikke troen før, men har det nå!

Powered by Labrador CMS