Oslo 20231015. Politi er på stedet når organisasjonen 'Med Israel for fred' holder en støttemarkering for Israel på Eidsvolls plass.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politiet satte inn ekstra store ressurser under Israel-markeringen foran Stortinget søndag ettermiddag.

Stor demonstrasjon utenfor Stortinget – tre personer anholdt

Politiet var på plass utenfor Stortinget i forbindelse med en markering for Israel. Politiet opplyser at totalt tre personer ble pågrepet eller anholdt og kjørt i arresten.

Publisert

Israel-markeringen, som ble arrangert av Med Israel for Fred (MIFF), startet klokken 16. Kort tid etter startet det også en markering for Palestina på samme sted.

NTBs fotograf på stedet meldte at det var omtrent 20 politibiler til stede, samt politihunder- og hester.

- Hadde klargjort en stein

Politiet opplyser på at totalt tre personer ble pågrepet eller anholdt og kjørt i arresten. Ingen personer ble fysisk skadd under markeringene.

– Én av de tre ble pågrepet for å ha klargjort en stein. Da politiet tok kontroll over situasjonen, blandet en annen person seg inn. Vedkommende ble også pågrepet, opplyser innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

– Flere personer ble anholdt, blant annet for å ha hindret en offentlig tjenesteperson og ordensforstyrrelse, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Totalt ble mellom fem og ti personer bortvist fra området, skriver politiet på X.

- Har hatt kontroll

Stokkli sier at det var omtrent 500 personer på Israel-markeringen, og 50 personer på Palestina-markeringen. 

De fremmøtte på Israel-markeringen forlatt stedet i 18-tiden.

– Alt i alt har ting gått greit for seg. Det har vært to markeringer og litt uro, men vi har hatt kontroll hele tiden. Vi blir igjen i bybildet nå for å passe på, sier operasjonslederen.

Politiet opplyste før markeringene at de hadde satt inn ekstra ressurser.

- Verste siden Holocaust

Frp-leder Sylvi Listhaug, KrFs Dag-Inge Ulstein, Venstres Ola Elvestuen og Høyres Ingjerd Schou er blant talerne.

Oslo 20231015. Sylvi Listhaug holder appell under 'Med Israel for fred' støttemarkering for Israel på Eidsvolls plass.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug holder appell under "Med Israel for fred" støttemarkering for Israel på Eidsvolls plass.

– Terrororganisasjonen Hamas med sin nedslakting av tilfeldig ofre. Det er det verste angrepet på jøder, siden den andre verdenskrig og Holocaust, sa Listhaug under sin appell.

Hun mener pengestrømmen til de palestinske områdene bør stanses til det er kontroll på hva de går til.

– La meg være tydelig. Fremskrittspartiet mener sivile drap og lidelser må unngås på begge sider. Norge må fortsette å bidra med nødhjelp, men vi må stoppe all kontakt med terrororganisasjonen Hamas, sa Listhaug.

Powered by Labrador CMS