Brannbamsen Bjørnis var med opp i stigen til brannbilen og hilste og vinket til barna på barneavdelingen på Rikshospitalet og Ullevål sykehus.

Brannbamsen Bjørnis, stigebil, blålys og godteposer. Til: Barneavdelingene. Fra: Nødetatene

Nødetatene er utenfor barneavdelingene på Rikshospitalet og på Ullevål sykehus for å spre glede blant barn som må tilbringe jula på sykehuset.

Publisert

(Redigert 20.42 med NTBs intervju med initiativtaker)

Politiet meldte på Twitter ved 18.30-tida at ansatte i nødetatene er på plass ved Rikshospitalet. denne gangen i hyggelig ærend.

Ansatte tar av fritida si, tar med utrykningskjøretøy, og tropper opp i full uniform utenfor vinduene på barneavdelingene ved Oslo universitetssykehus.

Har blitt en tradisjon

«Vi er der med blålys, hjertevarme og noen juleoverraskelser. Vi oppfordrer alle til å ta vare på hverandre i julen og ta kontakt med de du vet er alene,» skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Operasjonssentralen sier at nødetatene torsdag kveld er på Ullevål også, utenfor barneavdelingen der.

Ansatte i politi, brannvesen, ambulansepersonell og andre ansatte i nødetatene møtte opp og slo på blålysene for å spre glede blant barn som må tilbrine jula på sykehus.

Juleoverraskelser

— Dette en årlig tradisjon som ansatte i nødetatene, brann, helse og politi gjør på fritida si for å glede noen som har det ekstra vanskelig i jula, sier Hekkelstrand.

Nødetatene møtte opp med tre politibiler, fire ambulanser og tre brannbiler som gjorde vinterkvelden blå og lysende for barnavdelingene ved de to oslosykehusene. De ansatte stilte i fulle uniformer, og delte ut juleoverraskelser til barn og pårørende.

— De har en tøff hverdag til vanlig, og det er viktig for oss å kunne gi dem noe å glede seg over når de ellers har en tøff behandling, forteller initiativtaker Halvor Grønli i Oslo politidistrikt til NTB.

Gaver gjennom vinduene

Julebesøk på sykehusene er en relativt ny tradisjon som har pågått i fem år. De foregående årene har mannskapene gått rundt i gangene på sykehuset og tilbrakt tid med barna, forteller Grønli.

— På grunn av pandemien og de restriksjonene som gjør at vi må holde oss på utsiden av sykehuset, må vi da bruke stigebilen til Oslo brann og redningsetat og gjøre det på denne måten, sier han.

Ambulanse- og politimannskapene gjør dette på fritida, mens brannmannskapene er i beredskap. Grønli forteller at de får svært gode tilbakemeldinger fra sykehuset.

— De setter veldig stor pris på at nødetatene tar seg bryet med det her.

Gavene ble løftet inn gjennom vinduene av brannbamsen Bjørnis fra en stigebil.

Powered by Labrador CMS