Både Grüner hockey og Manglerud Star kan få det vanskelig om ishockeyens eliteserie kuttes ned til åtte lag.

Nye tanker om færre lag i ishockeyens eliteserie kan skape trøbbel for Grüner og MS

For å gjøre norsk hockey mer profesjonell og konkurransedyktig, foreslår hockeyprofiler nå å kutte antall lag på øverste nivå fra ti til åtte. Det er daglig leder i Grüner ishockey, Trond-Erik Larsen, uenig i.

Publisert

Norsk ishockey på landslagsnivå har lenge vaket i sjiktet mellom de to øverste nivåene ute i Europa.

For å nå Ishockeyforbundets mål om å bli en stabil kvartfinalekandidat i VM-sluttspillet, tar TV2s Jonas Bariås og Sparta Sarpsborg-trener, Sjur Robert Nilsen, nå til orde for at antallet lag i Fjordkraftligaen reduseres fra dagens ti til åtte.

Nilsen mener eliteserien må bli både mer profesjonell og mer økonomisk slagkraftig for å heve nivået på norsk ishockey. For å få til dette, mener han et kutt i antall lag er svært viktig.

— Jeg tror norsk ishockey bør gå ned til åtte lag. Det er ikke nok gode ishockeyspillere i Norge, sier han til TV2.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

Dramatisk for Grüner og Manglerud Star

Hadde en slik reduksjon blitt innført i år, ville det ha betydd at to oslolag ville forsvunnet fra hockeyens øverste sjikt. Av Fjordkraftligaens ti lag sist sesong utgjorde nemlig Manglerud Star og Grüner bunnsjiktet.

Det å komme tilbake til hockeyens toppsjikt kan bli vanskelig om et slikt forslag ser dagens lys. Det kan i sin tur få en negativ innvirkning på rekrutteringen til hockeysporten i hovedstaden.

Etter at Grüner i våres, for tredje gang på rad, sikret seg spill i Fjordkraftligaen, er ikke daglig leder Trond-Erik Larsen helt enig med kollegaen i Østfold når det gjelder reduksjon av antallet lag på toppnivået i norsk ishockey.

— Jeg tenker at det bør være ti lag, men jeg er ikke uenig i argumentene og tankene til Sjur Robert, sier Larsen.

Best for rekrutteringen

Han tror fortsatt ti lag i toppserien vil være viktig for å sikre rekrutteringen av gode hockeyspillere her til lands

— Går vi ned til åtte lag vil færre spillere få muligheten til å utvikle seg ved å spille i den beste ligaen. For å få et bedre landslag må vi ha en større mengde spillere som kan bli gode nok, mener Grüner-sjefen.

— Pandemien har holdt oss tilbake

Larsen sier det er utfordrende for det lille laget på Løkka å heve seg i elitesjiktet, men mener også hans eget lag har hevet seg til tross for at de har slitt med rammebetingelsene under koronaepidemien.

Han er likevel glad for ønsket om at det bør stilles strenge krav til klubbene i Fjordkraftligaen.

— Fjordkraftligaen bør fortsatt bestå av ti lag, mener daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen.

—Vi burde kommet lenger, men en verdenspandemi har holdt oss tilbake fra å ta de stegene vi hadde håpet at vi skulle ta. Det har alle merket. Vi skulle bygge en grunnmur, profilere oss og få flere inn i hallen. Vi har ikke den stammen av supportere mange etablerte lag har, så det har vært utfordrende, konstaterer Larsen.

VårtOslo har i løpet av helga ikke lykkes med å få noen kommentarer fra ledere i Manglerud Star.

Powered by Labrador CMS