Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Yasin Mohamed (28) var ofte innom lokalet i Eiriks gate på Tøyen, da det var dagligvarebutikk der. Nå skal han selv åpne sin egen butikk i det samme lokalet.
— Det er jo en stor sjanse jeg tar, og jeg er veldig spent. Men jeg gleder meg!
Yasin har studert økonomi og jobbet i både butikk og i kundeservice. Etter at butikken Super måtte se seg nødt til å stenge dørene i oktober i fjor, kom Yasin over annonsen for lokalet på Finn.no.
— Jeg tenkte at jeg alltid hadde hatt lyst til å drive egen butikk. Jeg hadde også vært innom lokalet og kunne se for meg potensialet for hvordan det kunne bli, forteller den fremtidige butikksjefen.
— Det var et litt spontant opplegg, men som jeg tenkte lenge over. Selv om jeg har studert økonomi og jobbet i butikk, så er dette fortsatt noe helt nytt.
Forrige uke fortalte VårtOslo om naboer på Tøyen som reagerte på at den forrige butikken, Super, hadde satt igjen både hyller og kasser utenfor butikken og på fortauet.
Dette leste Yasin, og tok saken i egne hender.
— Jeg var klar over at ting som lå utenfor, men visste ikke at det var en så stor plage for naboene. For min del var det en times arbeid, så var det gjort. Jeg vil ikke at det skal bli dårlig stemning her, sier han.
Det står fortsatt igjen litt fra Super, og kanskje mest synlig er skiltet over inngangspartiet. Dette må fjernes, men Yasin har ikke kommet så langt enda.
— Vi åpner forhåpentligvis medio juni. Det er jo en del ting her fra den forrige butikken, og siden jeg har en annen jobb for øyebklikket så skjer mesteparten av jobben med butikken etter arbeidstid. Men jeg har fått en del hjelp av kompiser, forteller Yasin.
— De jeg har snakket med om dette, har spurt om jeg er gæren. Jeg har jo ikke drevet egen butikk før, så jeg er veldig spent. Men dette er en mulighet til å være sjef for en egen bedrift og forme butikken slik man selv ønsker.
Yasin sier han ofte har vært innom andre dagligvarebutikker for inspirasjon. Når man skal drive en slik butikk er det viktig at man kan tilby kundene det som er populært, forklarer han.
— Vi kommer i hovedsak til å selge frukt og grønt, men vi vil også ha varer fra forskjellige land som man kanskje ikke finner hos de større aktørene.
— Nudler fra Korea har tidligere vært veldig populært. Nå er det godteri fra Amerika som er populært, og som man ikke finner i mange butikker.
Yasin forteller at målet med butikken er å gi kunden en følelse av at man kan finne igjen noe man ellers ikke ville funnet i andre butikker.
— Jeg vil at man skal tenke at man kan finne igjen de tingene som man gjerne finner når man er i en butikk i utlandet. Det skaper gode opplevelser for kunder og oss, når folk spør om vi har noe som ikke andre butikker har.
Allerede har det dukket opp naboer og forbigående for å se hva som skjer i lokalet der Eiriks gate krysser Gunhilds gate. Butikken vil ligge i et nabolag, så Yasin tror nok ikke det er den mest tilgjengelige plasseringen for å trekke kunder fra byen.
— Men her kan jeg lage noe som er lokalt. En koselig nabolagsbutikk.
Det tar tid er å få opp en bedrift, og man må ta ting varsomt så man ikke går på en smell i fremtiden, påpeker Yasin. Det går med mye tid på å lese seg opp på alt mulig rart, og både kasseaparater og avtaler må være i boks.
Men nå kan den unge butikkeieren endelig se enden av en lang prosses, og i midten av juni satser han på å kunne åpne butikken for nabolaget.
— Det er en stor sjanse jeg tar, men jeg er spent og gleder meg veldig!