Malin Sunde (22) er Vålerenga-damenes nye midtstopper.

Vålerenga henter Malin Sunde (22) fra italiensk fotball

Tre uker før seriestart styrker Vålerenga-damene forsvaret med midtstopperen Malin Sunde (22). Hun ser frem til å spille for landets beste supportere.

Publisert

Etter en litt skuffende fjorårssesong, går Vålerengas damelag i nært forestående sesongen på å bli seriemestere. Med ny trener og nytt spillemønster er spenningen stor rundt hvor bra laget vil gjøre det.

Aktiviteten på overgangsmarkedet har så langt i vinter først og fremst dreid seg om å kvitte seg med spillere. Men søndag kom nyheten om at en midtstopper er på plass på Intility arena. 22-åringen Malin Sunde hentes fra italienske Fiorentina til Oslo øst.

— En av Norges største klubber

Midtstopperen, som startet sin karriere i Fortuna Ålesund, har vært innom både Rosenborg, Sandviken, Brøndby og nå sist Fiorentina i Italia, før hun nå slår seg ned på Oslos østkant.

— Vålerenga er en av de største klubbene i Norge med veldig gode fasiliteter, en klubb som har ambisjoner om seriegull og kvalifisering til Champions League. Det er noe jeg har veldig lyst å være med på, sier hun til klubbens hjemmesider.

Når hun nå vender nesa hjemover, etter ett år i utlendighet, har det mye å gjøre med at oppholdet i italiensk fotball ikke ble helt som forventet.

— Jeg bestemte meg for å «prøve lykken» i Italia, men merket ganske kjapt at jeg av ulike årsaker ikke trivdes, sier midtstopperen.

— Solid forsterkning

22-åringen har så vidt vært innom A-landslaget, og har vært fast inventar på aldersbestemte landslag opp gjennom karrieren. Nå ser hun fram til sin nye tilværelse i hovedstaden.

— Jeg ser veldig frem til å komme i gang og bli kjent med alle i og rundt klubben. Ser også veldig frem til å ha landets beste supportere som støtte gjennom sesongen, sier hun.

— Malin blir en veldig gd forsterkning for oss, mener Vålerengas sportssjef Eli Landsem.

Sportssjef Eli Landsem er svært godt fornøyd med fangsten.

— Malin gjorde sakene sine veldig godt i Brøndby, og vi har fulgt henne tett de siste månedene. Hun blir en solid forsterkning og har de beste årene foran seg, sier sportssjefen.

Powered by Labrador CMS