Minigjenbruksstasjonen på Majorstuen stenger, og det blir vanskeligere å levere inn ting til gjenbruk.

Colosseum minigjenbruksstasjon på Majorstuen legges ned i slutten av april

Colosseum minigjenbruksstasjon i Fridtjof Nansens vei ligger innen kort rekkevidde for et stort antall mennesker som bor på Majorstuen. – Å stenge minigjenbruksstasjonen motvirker innsatsen for å redusere forbruket.

Publisert

– Leiekontrakten går ut, og vi fikk ikke noen forlengelse, forteller pressekontakt Jørgen Bakke Fredriksen, i renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Siste dag for den lokale gjenbruksstasjonen er 29. april. Fra og med mai er det tomt.

Nå skal lokalene bygges om og gjenbruksstasjonen må flytte ut.

– Å finne et nytt lokale som passer for oss i dette området er vanskelig. Leiemarked for sånne lokaler er dyrt. Det er ikke bærekraftig å drive et sånt sted med de prisene vi ser.

Ser etter partnere

Bakke Fredriksen avviser likevel ikke helt muligheten for at kommunen kan finne et nytt lokale til en gjenbruksstasjon. – Hvis det skulle dukke opp noen vi kan dele husleien med, er vi mer enn villige til å snakke om det.

I stedet for dagens gjenbruksstasjon ved Colosseum stiller renovasjonsetaten med en containerbil på en såkalt mobil gjenbruksstasjon.

De to nærmeste stedene ligger på Vestkanttorget, og er åpne på torsdag ettermiddager, og Marienlyst, som er tilgjengelig på onsdag ettermiddag.

Mobile gjenbruksstasjoner er tilgjengelige på onsdag og torsdag ettermiddag.

– Ikke tidsmessig

Naturvernforbundet Oslo Vest synes ikke noe om stengningen.

– Å stenge Colosseum minigjenbruksstasjon er ikke tidsmessig i det hele tatt. Minigjenbruksstasjoner bidrar til ombruk som en viktig måte å redusere forbruket i det norske samfunnet, sier Jürgen Breiter, styremedlem i Naturvernforbundet Oslo Vest.

Powered by Labrador CMS