Klatrestativet er en drøm for barna. Ekstra gøy er det når alle klatrer samtidig.

Ny klatrepyramide på Huk

Etter tre års arbeid er endelig klatrepyramiden på Huk ute på Bygdøy innviet. Barna i nabolaget syns det er stas å klatre helt til topps.

Publisert

– Endelig erklærer jeg klatrepyramiden for åpnet, sa Julie Maske, prosjektleder for klatrepyramiden i Bygdø Vel. Det var de som for over tre år siden søkte Sparebankstiftelsen om midler til å sette opp en slik installasjon ved inngangen til Huk, der det tidligere lå en barnepark kalt Tante Ellens.

– Området virket litt ensomt. Vi tenkte at en slik grønn flekk fortjente oppmerksomhet og bruk og fant ut at en klatrepyramide harmoniserer fint med tomta og trærne rundt, sier Maske.

Sist fredag inviterte Bygdø Vel førsteklassingene fra Bygdøy skole til høytidelig åpning og innvielse av klatrepyramiden. Høytidelig gjennomført, med fanfare og flott korpsmusikk fra tre unge musikanter fra Bygdøy skolekorps.

Barna ved Bygdøy skole er på vei til klatrepyramiden for første gang.

– Det kiler i magen

– Dette er gøy, ropte ungene fra de røde klatretauene og smøg seg rundt hverandre. Litt trengsel var det i toppen, mens det nede på bakken hang unger opp og ned, disset litt og turnet.

– Den gynger litt når vi hopper i den. Og da kiler det i magen, sier en av ungene, andpusten etter å ha vært i toppen i to omganger.

Kongen på pyramiden!

Inntil nå har det vært få attraksjoner for barna, med unntak av strendene. Men takket være Bygdø Vel er dette i endring. Velforeningen går med flere ideer om nye installasjoner og apparater i nærheten og er i dialog med Oslo kommune ved parkforvalter Therese Hagland om dette:

– Vi ser at det kunne være fint med flere apparat her ute. Foreløpig har vi ingen konkrete planer, men det er konstruktivt å ha dialog med nærmiljøet, sier Hagland.

Fra venstre: Dag Kristian Dysthe; Bygdøboer, Julie Maske; styremedlem i Bygdø Vel, Vegard Holum; dirigent for Bygdø Skoles musikkorps, Jacob Nordan; nabo til Huk og Therese Hagland.

– Flott arbeid

Hagland mener det er viktig at Huk oppgraderes slik at den kan brukes hele året. Like ved klatrepyramiden er det satt opp bålpanne og benker.

– Vi ser hvor viktig slike tiltak er for bruk og trivsel og syns det er flott med det arbeidet som er gjort her, sier hun og ser på barna.

Ved klatrestativet er det også satt opp en svær grillpanne.

Det lille grøntarealet der pyramiden ligger har historisk tilknytning til barn på Bygdøy. Her lå Tante Ellens barnehage som var et parktilbud for barnehagebarn inntil 1990-tallet.

Powered by Labrador CMS