Løkkeveien, Ruse
Krysset mellom Ruseløkkveien, Løkkeveien og Dronning Mauds gate skal strammes inn før stengingen av Ring 1.

Innfører disse tiltakene i området rundt Ruseløkka før stengingen av Ring 1

Kommunen innfører blant annet enveiskjøring og skal gjøre det lettere for gående å krysse Ruseløkkveien, Løkkeveien og Dronning Mauds gate.

Publisert

Statens vegvesen stenger Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavs gate i tre år fra 1. juli i år. Dette vil få konsekvenser for trafikksystemet i byen.

I forbindelse med dette setter kommunen i gang tiltak for å redusere konsekvensene for naboer, næringsdrivende, de ulike trafikantgruppene og kollektivtrafikken. 

Innfører enveiskjøring

Kommunen har nå sendt ut varsling om disse tiltakene til naboer i området rundt Løkkeveien og Dronning Mauds gate.

– For å redusere disse ulempene, skal bymiljøetaten gjennomføre avbøtende tiltak, deriblant tilrettelegge for syklende i Løkkeveien og Dronning Mauds gate. I tillegg innfører vi enveiskjøring i Ruseløkkveien i sørvestgående retning, skriver bymiljøetaten i en pressemelding.

I Løkkeveien vil kommunen lage en separat sykkelvei fra Løkkeveien/Dronning Mauds og ned til eksisterende sykkelvei langs Nasjonalmuseet, som kobler seg på sykkelveien over Rådhusplassen.

– Beklager ulempene

– I tillegg vil vi stramme inn krysset mellom Ruseløkkveien, Løkkeveien og Dronning Mauds gate, slik at det blir kortere avstand for gående å krysse over veien. I Ruseløkkveien blir det enveiskjøring i sørvestgående retning fra Løkkeveien til Cort Adelers gate, skriver etaten videre. 

Arbeidene starter opp i Dronning Mauds gate i månedsskifte mai/juni 2024. 

– Løsningen i Løkkeveien er planlagt ferdigstilt før skolestart august 2024. Flyttingen av HC-plassene fra Dronning Mauds gate til Ruseløkkveien og enveiskjøringen skjer i begynnelsen av juni.

– Vi beklager ulempene våre arbeider måtte medføre, avslutter etaten i pressemeldingen.

Du kan lese mer om prosjektet her. 

Powered by Labrador CMS