Brua over Østensjøveien og trafikanter
Den gamle og lave T-banebrua over Østensjøveien skal nå bort.

Til helga forsvinner T-banebrua over Østensjøveien

Natt til lørdag stenger Østensjøveien for riving av den gamle og lave T-banebrua over veien. Fotgjengere og syklister får en passasje gjennom anleggsområdet, mens bilistene må finne alternative ruter.

Publisert

– De gamle T-baneskinnene mellom Brynseng og Hellerud er revet, og nå til helgen skal prosjektet rive T-banebrua over Østensjøveien. Snart er den gamle og svingete T-banestrekningen for alvor historie, sier Sporveiens prosjektleder for Østensjøbaneprosjektet, Henning Johnsen.

Det er like etter midnatt mellom fredag og lørdag at Østensjøveien stenges. Da skal den nær 100 år gamle T-banebrua fjernes. Arbeidet pågår gjennom lørdagen og søndagen, slik at veien igjen er åpen mandag morgen.

Brua over Østensjøveien
Brokaret i stein til høyre i bilde bevares i sin helhet. Under rivingen kommer syklister og gående fortsatt forbi her.

Ny T-banetrasé klar i høst

– Vi forsøker å legge arbeid som påvirker trafikken til tidspunkt hvor vi berører færrest reisende, sier Sporveiens prosjektleder.

– Østensjøbaneprosjektet i Sporveien fortsetter sitt arbeid gjennom sommeren slik at vi kan åpne Østensjø- og Furusetbanen i september. Det gjenstår fortsatt mye arbeid før Oslos nye T-banetrasé er på plass, men foreløpig går alt etter plan, sier Henning Johnsen, prosjektleder i Sporveien.

Trafikken på T-banens linje 4, Lambertseterbanen, vil gå som normalt også gjennom helgen mens rivningsarbeidet pågår.

Powered by Labrador CMS