Midt mellom øyene i Bunnefjorden ligger skoleskipet Christian Radich. I den midterste masten skimtes det gule karanteneflagget som varsler andre skip at det kan være smittsom sykdom ombord.

Christian Radich flyr det gule karanteneflagget i Bunnefjorden

30 av de ombord på Christian Radich er unge mellom 16 og 25 år fra hele landet. I tillegg til et mannskap på 25 personer om bord og ti frivillige. I toppen av den ene masten er det gule karanteneflagget heist.

Publisert

Skoleskipet Christian Radich ligger i koronakarantene i Bunnefjorden utenfor Oslo med 65 personer om bord etter seilas i Spania.

I toppen av den ene masten flyr Radich et gult flagg. Flagget er det internasjonale karantenesignalet skip bruker for å varsle om smittsom sykdom ombord.

Opprinnelig skulle de 30 elevene ta fly hjem til Norge, men det ble i stedet besluttet at de skulle seile tilbake til Oslo.

— Vi endret på planene for å slippe smitteproblematikken og utnyttet turen vi har hatt siden forrige havneanløp som godkjent karantene, sier direktør Vidar Pederstad i Christian Radich til NTB.

Les også: - Sentrum kan stå igjen som øde branntomter når viruset er bekjempet

— Livsmestring på høyt nivå

Elleve av karantenedagene er derfor brukt på seilasen. Nå ligger skipet i Bunnefjorden, og på fredag får de om bord gå i land.

Inntrykket hans er at det går fint med dem om bord.

— Det var tungt da de skulle i land og fikk beskjed om at de måtte seile seks-sju dager til for å komme til Oslo. De har vært ute i drøye fem uker. Det er lenge, sier Pederstad.

Seilasen er en del av Christian Radichs Windjammer-program, som har som mål å hjelpe unge som faller utenfor skole og arbeidsliv, til en ny start.

— Det er et livsmestringskurs. Og det ble livsmestring på høyt nivå på denne siste delen, sier han.

Powered by Labrador CMS