Lørdag blir trolig kjøpesentrene i hovedstadsregionen rammet av koronatiltak. Her Oslo City.

Sannsynlig at regjeringen stenger kjøpesentre i Oslo-regionen lørdag

Lørdag legger regjeringen fram nye tiltak for Oslo-regionen etter utbruddet i Nordre Follo. Etter det NTB erfarer får kun essensielle butikker holde åpent.

Publisert

Et tiltak fra Nordre Follo som etter det NTB forstår vil gjelde også i resten av Oslo-regionen, er at alle butikker unntatt matbutikker, apotek og bensinstasjoner blir stengt.

I Nordre Follo er skoler og barnehager også stengt. Det er imidlertid ikke sikkert det blir tilfellet i nabokommunene.

Satt i krisemøter

Kommunene som berøres er i første omgang Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo.

Kommunene ble fredag enige om behovet for koordinerte tiltak i regionen. Det skjedde i et møte der kommunene, statsforvalteren og Viken fylkeskommune deltok.

Regjeringen fikk i 20-tiden fredag råd om hvilke tiltak Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet

Ser på tiltakene i Follo

Helseminister Bent Høie (H) varslet overfor TV 2 fredag kveld at man kan se til tiltakene i Nordre Follo for å få en pekepinn på hva som kommer lørdag.

– Beslutningsprosessen er i gang i regjeringen og vi kommer til å beslutte dette i løpet av kvelden, så blir det kommunisert ut tidlig i morgen. Jeg kan ikke gå inn på anbefalingene nå, men man ser jo de tiltakene som er innført i Nordre Follo, sier Høie til TV 2.

Etter det NTB forstår valgte departementet å gå ut med hvilke tiltak som innføres lørdag for å gi kommunene tid til å forberede seg på hva som kommer.

Powered by Labrador CMS