Overblikket

Vålerengas Tobias Lindström under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger. For tiden er "Tobbe" i Sveits md landslaget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nå handler det om hjemmebanefordel for Vålerenga i sluttspillet

Det er selvfølgelig politisk ukorrekt å si sånt, men det er nå engang sannheten. Serien blir for vår del et langt plasseringsspill inn mot NM-sluttspillet.

Publisert

En slags julefred har senket seg over Vålerenga de siste dagene. Det er ikke ferie ennå, men det er spilleopphold fordi landslaget er på oppdrag i Sveits, hvor de møter vertsnasjonen Sveits samt Russland eller Slovakia.

Vålerenga er representert ved jernmennene Tobias Lindström og Magnus Brekke Henriksen. Måtte de ved alle guder holde seg skadefrie! Jeg er alltid litt delt i meningen om landslaget. Det er viktig og ærefult å delta, men dessverre får vi nesten alltid skader.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Unntaket er jo «Tobbe» Lindström så langt, både på landslaget og i Vålerenga. Han er, bank i bordet, nesten aldri skadet.

Innsats, offervilje og samhold

Men julefred ja. Det er riktignok to kamper igjen før jul, men etter kampen mot Stavanger Oilers sist lørdag, ble det litt fred på jord. Vi vant ikke kampen, men vi vant kampen!

Resultatet 2-1 til Stavanger sier mye. Stavanger har valset over alt som er denne sesongen og leder Get-ligaen med et par oceaner poeng. Stavanger Oilers er seriemestre i Get-ligaen 2019/20. Mye skal gå galt for vestlandsfanden om ikke den påstanden holder.

Men hvordan påstå at Vålerenga vant kampen?

Jo, spillerne vant kampen om innsats, offervilje og samhold.

Når «halve» laget er ute med skade eller ute på landslagsoppdrag, er det bare tæl og stålvilje tilbake. Det krever ekstra mye av den enkelte – og alle mann i kor. Og da ser vi hva som bor i laget.

Kampen om hjemmebanefordel

Og vi ser hvorfor Vålerenga er en seriøs utfordrer til NM-gullet neste vår. Til Haralds pokal.

Tidenes jinx? På ingen måte. Dette laget er kanskje ikke godt nok til å stå hele serien på en skøyte, slik Stavanger Oilers ser ut til, eller de er ikke det. Ikke denne sesongen. Ergo blir serien for vår del et langt plasseringsspill inn mot NM-sluttspillet, hvor alt handler om å ha hjemmebanefordel lengst mulig.

Det er selvfølgelig politisk ukorrekt å si sånt, men det er nå engang sannheten. Det er på ingen måte å snakke ned laget.

Man må ta hva man har og jobbe med det. Og det gjør spillerne, og det gjør Roy og «Shampo». Alle vet hva man har, og så krummer man nakken og kjører på det remmer og tøy kan holde.

Best mulig alltid

Mange snakker om en «mellomsesong» nå. At vi skal cruise litt inn mot at nye Jordal Amfi skal innvies neste høst. Jeg ville ikke gått inn i garderoben og sagt det. Svært usunt vil jeg påstå det fort ville være.

I Vålerenga handler det om å være best mulig alltid. Og det handler om å gjøre hverandre gode, om å gjøre hverandre best mulig alltid.

Kall det gjerne floskler.

26 kongepokaler sier alt.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS