Fra Bondens Marked under en tidligere Økouke i Oslo. Foto: Økouka
Fra Bondens Marked under en tidligere Økouke i Oslo. Foto: Økouka

Dyrk nabolaget! vil denne helga koble bønder og byfolk

Festivalen Dyrk Nabolaget! er denne helga møteplassen for alle som er interesserte i urban dyrking, bærekraftig matproduksjon, grønn byutvikling og gode nabolag.

Publisert

Denne helga er det nabolagsfestival og Bondens marked i Landbrukskvartalet på Grønland. Blant annet kan du få råd og tips om alt du trenger for at det skal spire og gro på balkongen eller i hagen.

– Vi byfolk bor tett, og flere og flere av oss ønsker å putte grønne verdier inn i boligen vår, i blomsterkassen på balkongen og i parken. For å gjøre dette trenger vi jord og frø, og ikke minst kunnskap. Dyrk nabolaget! er møteplassen hvor man kan utveksle erfaringer og kanskje få et ekspertråd eller to, sier Sverre Landmark, direktør samfunn og utvikling i Aspelin Ramm.

Bondens marked kommer til Landbrukskvartalet på Grønland denne helga. Foto: Vegard Velle
Bondens marked kommer til Landbrukskvartalet på Grønland denne helga. Foto: Vegard Velle

Ystekurs og byutvikling

Visjonene er at Landbrukskvartalet skal bli Oslos grønne kvartal og sette en ny standard for innovasjon og bærekraftig byutvikling.

Fredag 27. april blir det fagseminarer om både urban dyrking og grønn byutvikling. Det blir også holdt kurs i ysting av ferskost i regi av yster og geitebonde Kathrin Aslaksby. Lørdag 28. april inviterer Bondelagskokk Nils Henning Nesje til kreativt kokkeverksted med bruk av kje i egne restaurantlokaler i bakgården.

Dyrk nabolaget!-festivalen kommer til Landbrukskvartalet. Foto: Oslo Pix
Dyrk nabolaget!-festivalen kommer til Landbrukskvartalet. Foto: Oslo Pix

For grønne amatører og heltids bønder

Generalsekretær i Norges Bondelag, Per Skorge, ønsker at Dyrk Nabolaget! skal være et treffpunkt for alle som glade i å dyrke og spa i jorda, enten det er i verandakassen eller som bonde.

– Folk skal merke at de kommer nærmere landbruket når de tar turen hit. Vi ser at god dyrevelferd, trygg og god mat blir stadig viktigere for flere. Denne helgen står jorda, maten, bonden og forbrukeren i sentrum.  Her møtes engasjerte grønne amatører og heltids bønder, sier Per Skorge, generalsekretær i Norges Bondelag.

Dyrk nabolaget! er en byfestivalg for bynønder og grønne amatører. Foto: Hilde Kvivik Kavli
Dyrk nabolaget! er en byfestivalg for bynønder og grønne amatører. Foto: Hilde Kvivik Kavli

Lære å dyrke grønnsaker på balkongen

På Dyrk Nabolaget! kan du også handle lokalmat på Bondens marked og blant annet lære av Bybonden, Bybondelaget og Nabolagshager hvordan du kan dyrke grønnsaker og blomster på balkongen og i bakgården.

Det blir salg av kvalitetsjord fra Grønn vekst, økologiske planter fra De Haes Gartneri, og frø og utstyr fra Felleskjøpet Agri. Barna kan lære å så og snekre, delta på rebusløp, kjøre i traktorløype og hoppe i hoppeslott. Det blir klesmarked med Røde Kors Secondhand. Det er blir solgt og servert mat både på markdet og i den nye cafeen «Bruket»

Dyrk nabolaget! ble arrangerte for første gang i fjor, og da var over 4 000 mennesker innom. Arrangørene er Norges Bondelag, Aspelin Ramm og Vedal.

Powered by Labrador CMS