Det er all grunn til å finne fram badetøyet de neste dagene og ta turen til for eksempel Sørenga i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB

Til helga blir det sol, sommervær og 24 grader

Sommerværet gjør comeback i hele landet, og det er særlig Sør-Norge som får de høyeste temperaturene de kommende dagene, ifølge meteorolog.

Publisert

Det er bare noen få dager igjen av juli måned, og fellesferien nærmer seg slutten.

For alle som må returnere til jobb på mandag etter å ha vært på ferie, kan man se fram til en siste helg preget av svært godt sommervær og høye temperaturer i Sør-Norge.

– Det er et høytrykk som bygger seg opp over Sør-Norge, og endelig kommer sommerværet tilbake, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt.

Fra torsdag vil temperaturene stige, og det ligger an til en helg preget av høye temperaturer rundt 24 grader i Oslo-området. Det er særlig lørdagen som peker seg ut som den beste dagen, ifølge Valved.

Til helgen starter Norway Cup, som arrangeres for første gang på tre år på grunn av pandemien. Det ligger an til en svært solrik start på fotballturneringen.

Til helgen starter dessuten verdens største fotballturnering, Norway Cup. Turneringen har i år 50-årsjubileum og arrangeres for første gang siden 2019 på grunn av pandemien. De rundt 30.000 påmeldte kan med andre ord glede seg til en solrik helg på fotballbanen.

Våt start på august?

Når helgen går mot slutten, gjør også juli måned det samme. Mandag er det 1. august, men det er vanskelig å si noe konkret om hvordan august vil starte, ifølge Valved.

– I prognosene bygger det seg ikke opp noen høytrykk. Akkurat nå er det noen små lavtrykk til stede, men det er for tidlig å si hvor mye det blir ut av det

– Vi går mot en roligere værtype over hele landet nå, og sommeren er en tid for ettermiddagsbyger, sier hun.

Powered by Labrador CMS