Jenny Bjone (9) hadde først solgt kake til inntekt for ukrainske flyktninger. Deretter delte hun ut Ukraina-buttons med hjerte på Youngstorget.

Jenny (9) solgte kaker for 2.300 kroner. Dro på Ukraina-markering og donerte pengene til flyktninger

— Jenny ville til Ukraina-markering på Youngstorget etter å ha solgt kaker til inntekt for flyktninger, forteller pappa Arvid. På markeringen fortsatte niåringen å vise støtte og solidaritet med Ukraina.

Publisert

Når VårtOslo får tak i pappa Arvid Ellingsen har han og datteren Jenny Bjone (9) allerede vært på Ukraina-markeringen på Youngstorget.

— Der fikk Jenny møtt ukrainere og samtidig delt ut Ukraina-buttons med hjerter. Dette var viktig for henne, forteller pappa Arvid.

— Jenny har virkelig bidratt

Han er kjent for mange VårtOslo-lesere som bystyrerepresentant for SV. Men i denne sammenhengen var han medfølgende pappa for niåringen, som engasjerer seg sterkt for å hjelpe ukrainske flyktninger.

Støttemarkeringen for Ukraina på Youngstorget var i regi av fagbevegelsen, og blant appellantene var LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

— Jeg er stolt av Jenny. Hun har virkelig bidratt, sier Arvid om datterens kakesalg som dro inn 2.300 kroner til ukrainske flyktninger.

Og pengene fra niåringen kan komme godt med i den største flyktningekrisen i Europa siden andre verdenskrig.

I dag anslo Utlendingsdirektoratet (UDI) at det kan komme 35.000 asylsøkere til Norge i 2022, hvorav 30.000 fra Ukraina.

En eventuell overføring av flyktninger fra naboland vil komme i tillegg, opplyser regjeringen.

— Ankomstene til Norge øker

— Dette er et anslag. Regjeringen legger også beredskapsplaner for at tallet kan bli høyere, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

— Det er viktig å understreke at situasjonen endrer seg raskt, avhengig av hvordan krigen i Ukraina utvikler seg. Vi ser allerede at ankomstene til Norge øker, sier justisministeren.

Støttemarkeringen på Youngstorget var i regi av fagbevegelsen.

Blant appellantene var LO-leder Peggy Hessen Følsvik, YS-leder Erik Kollerud, Unio-leder Ragnhild Lied, sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Nataliya Yeremeyeva fra Ukrainsk forening i Norge.

Powered by Labrador CMS