Aron Dønnum skal ha sagt om dommerens avgjørelse at det var «maktsykt», og at dommerne «plukker seg ut spillere».

Vålerenga må klare seg uten Aron Dønnum i kveld: - Føler jeg skuffer gutta

Når Vålerenga i kveld møter Haugesund blir det uten Aron Dønnum. VIF-spilleren har fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

Publisert

— Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Aron Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Sam Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

— Det er maktsykt

Både Dønnum og trener Dag-Eilev Fagermo var tydelige på at dommeravgjørelsen var feil.

— Jeg vet ikke hva det er. Det er ekstremt rart egentlig. Det er maktsykt rett og slett. Hvis han er usikker på den situasjonen så vink det videre, sa Dønnum til Nettavisen etter 2-2-kampen.

— Det går ikke an å si ifra. Jeg vet at dommerne peker seg ut spillere, men vi peker oss ikke ut dommere. Jeg kjenner ikke til dem og hva de er kjent for, fortsatte han.

— Jeg må ta læring

Det er spesielt påstanden om at dømmingen var «maktsykt» og at dommeren «plukker seg ut spillere» disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund reagerer på.

Dønnum forteller at han ikke var klar over regelverket og at han ble overrasket over at han kunne dømmes for uttalelsene.

— Jeg må ta læring på at det ikke er greit, sier han.

Dønnum har så langt startet samtlige kamper for Vålerenga denne sesongen, men må nå stå over onsdagens kamp mot Haugesund.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS