Vekteren på Filipstad-kaia handlet raskt og reddet trolig mannen i 30-årene fra å drukne. Foto: Arkiv

Vekteren hørte et plask i sjøen. Reddet mann fra å drukne

En snarrådig vekter får heltestatus av politiet etter at en mann i 30-årene ble reddet fra å drukne ved Filipstad i Oslo natt til mandag.

Publisert

Mannen i 30-årene kan trolig takke en snarrådig vekter og en politimann for å være i live. Nå får vekteren heltestatus av politiet i Oslo.

— Honnør til vekter som hørte et plask og så mannen i vannet. Rask respons og offervilje da vekteren ble med en polititjenestemann ut i vannet for å redde mannen, opplyser Oslo-politiets operasjonssentral på Twitter.

Dykkere fra brannvesenet hjalp vekteren og politiet

Alle nødetater rykket ut til Filipstad da vekteren varslet om at en mann hadde havnet i vannet ved 1.30-tiden natt til mandag. Vekteren og politimannen hoppet ut i sjøen og holdt den forulykkede mannen oppe inntil han ble bragt på land av dykkere fra brannvesenet fra stasjonen på Briskeby.

På kaia ble det umiddelbart satt i gang livredning før mannen ble kjørt med ambulanse til sykehus. I følge NTB er mannen i 30-årene og trolig polsk.

Ved 05-tiden i morges oppdaterte operasjonssentralen ved Oslo-politiet twittermeldingen og fortalte at mannen var i live da han ankom sykehuset.

Powered by Labrador CMS