Jefferson Goldring (til v.) og Luke Henderson er unge men har likevel lang erfaring og imponerende CV fra vin- og restaurantbransjens øverste sjikt. Foto: Stian Frøysang

Tidligere Maaemo- og Fäviken-ansatte åpner restauranten Tea Room ved Youngstorget

Med smaksmeny på 14 retter skal Luke Henderson og Jefferson Goldring erobre det såkalte fine dining-markedet i Oslo med fem bord i restauranten Tea Room.

Publisert

— Mat skal man nyte, ikke bli utfordret av, sier den 25 år gamle kjøkkensjefen Luke Henderson før åpningen av Tea Room.

Tross sin unge alder har engelskmannen 11 års erfaring og en imponerende CV.

— Nytt med gamle tradisjoner

Siden starten som 14-åringen har Henderson blant annet rukket å jobbe på kjøkkenet ved Maaemo og kjendiskokk Tom Kerridges The Hand and Flowers i England.

The Hand and Flowers er forøvrig den eneste puben i Storbritannia med to stjerner i Michelin-guiden.

I tillegg har Henderson også jobbet over grytene ved The Laughing Heart, som er kombinert vinutsalg og restaurant, i den trendy London-bydelen Hackney.

Laughing Heart drives av kjøkkensjefen Tom Anglesea, kjent fra BBC-serien The Great British Menu.

— Vi ønsker å gjøre noe nytt med gamle tradisjoner og teknikker, men vi skal ikke sjokkere eller provosere gjestene ved Tea Room, sier Luke Henderson før spisestedet i Youngs gate åpner for bordreseservasjoner via nettet.

Luke Henderson (25) kan skilte med erfaring fra kjendiskokk Tom Kerridges gastopub Then Hand and Flowers og Maaemo i Oslo. Foto: Stian Frøysang

Selve restauranten åpner ikke før i mars, men allerede fra klokken 12 i dag (5. februar) kan folk bestille bord via nettsiden til Tea Room. Som forøvrig vil dele lokaler med vinbaren Imperial.

Vinerfaring fra Fäviken og Fat Duck

— Vi skal bare lage god mat som vi liker selv, sier Luke Henderson.

Med seg på laget får han også Maaemos tidligere sjefsommelier Jefferson Goldring. Dermed skulle også vinkunnskapen være på plass når Tea Room og vinbaren Imperial åpner i Youngs gate 9 neste måned.

Vin-connoisseur Jefferson Goldring (29) har 10 års erfaring i sommelier-faget, og forøvrig en minst like imponerende CV som sjefkokk Luke Henderson.

Goldring har, i tillegg til bakgrunnen fra Maaemo, også jobbet ved "kokkealkymist" Heston Blumenthals Fat Duck i Berkshire utenfor London. I tillegg har den 29 år gamle briten jobbet ved nå nedlagte Fäviken.

I 2012 ble Fäviken, langt utenfor gastronomisk allfarvei i Jämtland, kåret av det britiske magasinet Restaurant til å være en av verdens 50 beste restauranter.

Det spesielle med kåringen den gangen var at det var mesterkokker over hele kloden som stemte frem spisestedene de mente var verdens beste. Ett av dem var altså der nye Tea Rooms vinsjef jobbet før det ble lagt ned.

Powered by Labrador CMS