Slik ser en kunstnerisk fremstilling av morgendagens Thorbjørn Egners plass. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Nå kan Kampen-beboerne juble. Enstemmig bystyre fjerner bilene fra Thorbjørn Egners plass

Nå kan brudepar skride ut av Kampen kirke og ut på Thorbjørn Egners plass uten å bli påkjørt. Venstre fikk med seg alle partiene på å gjøre plassen bilfri.

Publisert

Dermed kan Kampen-beboere som i årevis har ønsket seg et bilfritt torg foran kirken ved Thorbjørn Egners plass endelig slippe jubelen løs.

– Jeg er strålende fornøyd! Dette beviser at også gode ideer når frem, selv i et bystyremøte der det på forhånd så ut som budsjettbehandlingen var ferdig og låst, sier Venstres Espen Ophaug.

Praktiske problemer skal vi løse

Onsdag morgen kunne VårtOslo fortelle om Kampen-beboere som møtte miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for å få henne med på å gjøre Thorbjørn Egners plass bilfri. Bare timer senere var seieren et faktum, da alle partier i bystyret ga både folk på Kampen og miljøbyråden akkurat det de ville ha.

– Egentlig er dette en "no-brainer". Selvfølgelig skal nygifte kunne gå ut av Kampen kirke uten å måtte passe seg for biler! Og de praktiske løsningene for hvor bussen skal kjøre og andre utfordringer, finner vi helt sikkert gode løsninger på, sier Ophaug.

Tuva Løkse, fra Kampen vel, forteller om vellets arbeid med Thorbjørn Egners plass. Fra venstre: Tuva Løkse, Viktor J. Gjengaard; nestleder i bydelsutvalget, Marit Skjeggestad; prest i Kampen kirke og Tommy Grotterød; leder i Kampen vel. Foto: Andes Høilund

Ære være folk på Kampen

I utgangspunktet var Venstre alene i budsjettbehandlingen om å fremme et såkalt verbalforslag om bilfritt område foran Kampen kirke. Men da forslaget ble tatt opp til avstemning, samlet alle partiene seg uten debatt.

Venstres Espen Ophaug fikk fullt gjennomslag for en bilfri Thorbjørn Egners plass. Foto: Venstre

– For Venstre er det hyggelig å kunne gi andre partier æren også. Men det er først og fremst folk på Kampen og resten av befolkningen i byen som skal ha æren for at vi tar byen i aktivt i bruk. Selv bor jeg på Tøyen og går ofte tur opp til hyggelige Kampen. Nå blir det enda hyppigere turer, smiler Ophaug.

Powered by Labrador CMS