� Jeg skal fortsatt være et medlem av bystyret, delta i utformingen av Høyres politikk, sier Eirik Lae Solberg (H), som trekker seg fra vervet som gruppeleder. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Eirik Lae Solberg trekker seg fra toppverv for Høyre i bystyret

– Jeg har kommet til at jeg har lyst til å se etter nye oppgaver utenfor Oslo-politikken, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Publisert

— Derfor har jeg gitt beskjed til valgkomiteen i bystyregruppen om at jeg ikke er aktuell som gruppeleder og heltidspolitiker for Høyre på Rådhuset, skriver den 48 år gamle Høyre-politikeren på sin Facebook-side.

Eirik Lae Solberg har gjennom de 10 siste årene har vært leder i Høyres bystyregruppe, finansbyråd i det borgerlige Høyre/KrF/Venstre-byrådet frem til 2015, opposisjonsleder og partiets byrådslederkandidat ved valget i høst.

Erfaring fra næringslivet

48-åringen har også vært statssekretær i to departementer, først i moderniseringsdepartementet fra 2004 til 2005, deretter i næringsdepartementet fra 2013 til 2014. I tillegg har Lae Solberg studert både ved Cambridge og London School of Economics.

Men Høyre-politikeren har også yrkesbakgrunn fra det private næringslivet. Før han ble Høyre-politiker på heltid var han kommunikasjonsdirektør for Microsoft Norge. Han er opprinnelig fra Drammen, men har i en årrekke bodd på St. Hanshaugen i Oslo.

Saida Begum (H) var ordførerkandidat for Høyre og er ung, men har skaffet seg solid erfaring som partiets utdanningspolitisk talsperson i Oslo-politikken. Nå blir hun nestleder i bystyregruppa. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

— Det morsomste jeg har opplevd de siste årene er den valgkampen vi gjennomførte i høst. Til tross for et krevende utgangspunkt løftet Høyre seg betydelig fram mot valgdagen, sier Eirik Lae Solberg.

Øystein Sundelin tar over

Øystein Sundelin (H) er Høyres nye gruppeleder i bystyret. Foto: Sturlason / Oslo kommune

— Valgresultatet holdt dessverre ikke helt til et etterlengtet maktskifte i byen vår, men det var ikke mye om å gjøre, sier han.

— Hva er planene dine nå når du ikke skal være heltidspolitiker?

— Ærlig talt, det vet jeg ikke. Jeg har ingen konkrete planer akkurat nå, sier Lae Solberg til VårtOslo.

Høyres bystyregruppe har mandag ettermiddag hatt konstituerende møte, og bestemt hvem som overtar som gruppeleder etter Eirik Lae Solberg.

Øystein Sundelin, finanspolitisk talsperson for Oslo Høyre de siste fire årene, tar over toppvervet i bystyrets største parti.

Partiets ordførerkandidat ved valget, Saida Begum, blir ny nestleder i bystyregruppa. Begum har de siste årene vært Høyres utdanningspolitiske talsperson i Oslo.

Powered by Labrador CMS