Havarikommisjonen skal granske tunnelulykken som kostet en 15-åring livet og skadet to andre tenåringer 24. februar i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gutten som døde i tunnelulykken på Filipstad bisettes i Frogner kirke torsdag

Tirsdag ble det kjent at havarikommisjonen åpner full undersøkelse av ulykken. Tunnelulykken skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad.

Publisert

Den 15 år gamle gutten som mistet livet i tunnelulykken på Filipstad i Oslo 24. februar bisettes i Frogner kirke torsdag ettermiddag.

Gutten døde etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde inne i jernbanetunnelen. I hele Bane NORs elektrifiserte jernbanenettet er det høyspentanlegg med en spenning på 15.000 volt.

En jevnaldrende gutt og ei 16 år gammel jente ble kritisk skadd i ulykken og ble sendt til Haukeland universitetssykehus. Begge disse er utenfor livsfare, men tilstanden karakteriseres fortsatt som alvorlig for både gutten og jenta.

— Vi forhindre ulykker i fremtiden

Samtidig som politiet etterforsker ulykken, ble det tirsdag også kjent at Havarikommisjonen skal granske den fatale hendelsen. Men allerede to dager etter den fatale hendelsen var Havarikommisjonen på plass med foreløpige undersøkelser.

15-åringen som omkom i ulykken inne på Bane Nors anlegg ved Filipstad, bisettes i Frogner kirke torsdag klokken 14. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

—  Vi er på befaring for å undersøke om det er noe av sikkerhetsmessig karakter som ikke var på plass, og som kunne ha forhindret ulykken. Samtidig innhenter vi informasjon for å se hvilke tiltak vi kan gjøre for å forhindre lignende ulykker i fremtiden, sa avdelingsdirektør for jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjonKurt Olsen til VG 24. februar.

Lignende ulykke i 2002

Begge guttene var elever på Ruseløkka skole i Oslo, mens jenta kommer fra Drammen. Bisettelsen i Frogner kirke finner sted torsdag klokken 14.

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt i en lignende ulykke på en hensettingsplass for togsett på Filipstad.

Han hadde tagget vognsett som sto ute på oppstillingsplassen. 17-åringen omkom da han kom i kontakt med høyspent materiell på taket av et togsett.

Powered by Labrador CMS