Kristian Vestby og Morten Myhrvold nyter sola og en medbrakt i parken. Foto: Anders Høilund

Det blir ingen uteservering i parken på St. Hanshaugen 17. mai

Lederen av bydelsutvalget på St. Hanshaugen er misfornøyd og lei av bymiljøetatens drift av parken på St. Hanshaugen. – Vi kunne lett ha fått til en midlertidig servering til 17. mai.

Publisert

St. Hanshaugen er en av Oslos fineste parker. Kupert, rolig, og med en flott utsikt utover byen og fjorden. I parken ligger en scene, og tidligere ble mat og drikke servert ved den gamle paviljongen. Etter at den forrige driveren gikk konkurs, har serveringen ligget brakk.

På en av de første sommerdagene i Oslo i 2018 var det mange som nøt freden og lot sola varme opp vinterkalde kropper.

Mange savner uteserveringen

Kameratene Kristian Vestby og Morten Myhrvold mener en servering ville øke trivselen i parken. Ikke minst når det holdes konserter fra scenen der.

– Bygningene til serveringsstedet ser ikke bra ut nå og food trucks kunne vært en idé. Slike food trucks serverer ofte god mat, og de finnes snart over alt i byen, virker det som, sier kameratene og myser mot sola.

Også hundeeierne og parknaboene Lisbeth og Arild har ventet på at uteserveringen skulle åpne for sesongen.

— Det var et sted hvor også vi hundeeiere kunne få servering, forklarer de.

– St. Hanshaugen blir ikke hørt

Lederen for bydelsutvalget i bydel St. Hanshaugen, Anne Christine Kroepelien (H), er oppgitt over at en uteservering ikke kommer på plass til 17. mai.

— Denne bydelen har minst grøntareal pr. innbygger. Det gjør parken ekstra viktig for innbyggerne her. Vi synes ikke bymiljøetaten prioriterer parken slik den burde. Innbyggeres ønsker om parken blir ikke hørt, sier hun.

Bydelsutvalgsleder Anne Christine Kroepelien (H) ønsker at bydelen selv overtar forvaltningen av parken på St. Hanshaugen. Foto: Anders Høilund

– Bymiljøetaten trenerer

Kroepelien mener mangelen på uteservering i parken 17. mai skyldes trenering fra bymiljøetatens side. Nå ønsker hun at bydelen overtar forvaltningen av parken.

– Det er flere som har ytret ønske om å få overta uteserveringen i parken etter at den forrige driveren gikk konkurs. Vi kunne lett ha fått en midlertidig servering fra containere, food trucks eller kanskje fra de eksisterende lokalene, om etaten hadde vist vilje til det. På sikt må ganske sikkert bygningene rehabiliteres, men servering for denne sommeren burde allerede vært på plass, sier BU-leder Kroepelien.

– Det mest konkrete jeg kan si, er at vi er i en prosess med terminering av gammel leiekontrakt. Dersom den blir opphevet, kan det åpne for foodtrucks på området, men det er for tidlig å si noe om når dette kan komme på plass. Det vil ikke være mulig å få på plass før 17. mai i år, skriver presseansvarlig Monica T. Olsen til VårtOslo.

St.Hanshaugen

Det er forsommer, det er St. Hanshaugen, det er Oslo på sitt fineste. Foto: Anders Høilund

Det går bra med niste også

– Jeg bor på Bjølsen, men det er gjerne her jeg kommer om jeg skal slappe av i en park. Utsikten fra toppen av St. Hanshaugen får du ikke fra andre parker i byen, sier Siri Hoff. Hun kunne godt tenke seg en uteservering i parken, men sier at det ikke er avgjørende for om hun besøker parken.

– Det går an å ha med niste også, sier hun.

 

 

Powered by Labrador CMS