Oslo 20231213. Det er mye politi og sikkerhets tiltak rundt i Oslo under Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sitt besøk til Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre er vertskap for et nordisk toppmøte i Oslo onsdag. På møtet deltar Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Finlands president, samt statsministrene fra Island, Sverige og Danmark. Tema for møtet er samarbeid om forsvars- og sikkerhetspolitikk.
Det er strenge sikkerhetstiltak i Oslo i forbindelse med besøket til den ukrainske presidenten. Blant annet er en tsjekkisk statsborger er pågrepet for droneflyging.

To pågrepet for å ha fløyet drone under flyforbudet i Oslo

To personer er pågrepet av politiet etter å ha fløyet en drone i Oslo sentrum. Det er innført flyforbudssone i Oslo fram til torsdag kveld.

Publisert

Den første mannen som ble pågrepet, var en tsjekkisk statsborger i 20-årene. Politiet opplyser at det er tatt beslag i droneutstyr.

– Pågripelsen gikk udramatisk for seg. Per nå har vi litt åpne kort i etterforskningen. Vi må undersøke nærmere hva intensjonen har vært, om det var turisme eller onde hensikter, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB.

Droneflygeren ble pågrepet klokken 10.35, og det var politiet selv som oppdaget hendelsen.  Senere onsdag kveld fikk Dagbladet bekreftet at ytterligere en person var pågrepet og siktet for droneflyging.

Også denne personen er utenlandsk statsborger, opplyser politiadvokat i Oslo, Mia Marie Nordhagen, til avisen.

I tillegg til de to pågrepne, ble en portugisisk statsborger i 20-årene bortvist tidligere onsdag. Mannen var i ferd med å fly drone innenfor flyrestriksjonsområdet. Han ble konfrontert av politiet i nærheten av Slottsplassen, og også hans drone ble tatt i beslag, forteller Østerhaug.

Restriksjonene er innført i forbindelse med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs besøk i Oslo. De varer til torsdag klokken 20.

Powered by Labrador CMS