Oslo 20240127. Aksjonsgruppa Palestina aksjonerer foran NRK-bygget før den siste delfinalen i MGP.
Aksjonsgruppa Palestina demonstrete foran NRK-bygget før den siste delfinalen i MGP. Aksjonsgruppa vil at NRK skal kreve at Israel stenges ute fra Eurovision.

Demonstrasjon utenfor NRK på Marienlyst – krever at Israel blir utestengt fra Eurovision

Palestina-aktivister demonstrerte lørdag formiddag utenfor NRK i protest mot at Israel skal delta i Eurovision.

Publisert

Demonstrantene er tilknyttet en gruppe som kaller seg Aksjonsgruppe Palestina. De krever at NRK gir beskjed til Den europeiske kringkastingsunionen EBU om at Israel skal utestenges fra musikkonkurransen.

Aksjonen ble gjennomført noen timer før den siste norske delfinalen av Melodi Grand Prix.

Oslo 20240127. Aksjonsgruppa Palestina aksjonerer foran NRK-bygget før den siste delfinalen i MGP.
Aksjonsgruppa Palestina aksjonerte lørdag foran NRK-bygget før den siste delfinalen i MGP. De iscenesatte behandlingen en stor gruppe palestinske menn og gutter fikk etter å ha blitt tatt til fange av israelske soldater i desember.

Utsatt for ydmykelser

Aksjonister iscenesatte en hendelse som skjedde i Beit Lahia på Gazastripen 7. desember. Da ble over hundre palestinske menn og gutter tatt til fange av israelske soldater. De fikk ordre om å kle av seg og knele på gata og ble anklaget for å tilhøre Hamas eller være terrorister. Flere av mennene har beskrevet at de ble utsatt for mishandling og ydmykelser.

Flere kjente norske artister har sluttet seg til kravet om at Israel må nektes å delta i Eurovision. EBU har avvist kravet.

Årets Eurovision Song Contest går av stabelen i Malmö i mai.

Powered by Labrador CMS