DEBATT

– Det er verre med uteblitt eller feil informasjon, enn med selve avgangen, for da står man der i sprengkulda og tror det skal komme en buss, sier Barbro Eide fra Ammerud i dette innlegget.

– Ruter, mener dere at vi på Ammerud egentlig bare burde gå?

Når man planlegger buss, er det fordi det er lovet en buss, så man på den måten kan bære med seg bagasje eller slippe å gå begge veier i minus noenogtyve grader. 

Publisert

Fredag 5. januar, med over 20 kuldegrader på Ammerud, våget jeg meg av gårde på besøk til en av mine nærmeste som bor på Omsorg pluss-bolig. Det er viktig med kontakten mellom oss, og jeg var fornøyd med at jeg dro. 

Men så skulle jeg hjem, da... Jeg tenkte å ta t-bane først og deretter lokalbuss 62, da ville hjemveien i over 20 kuldegrader begrenses passelig. Og, joda, jeg tok t-banen et par stopp. Det gikk greit, men så oppdaget at jeg kom akkurat for sent til 62 bussen klokka 19.15. 

Bussen har blitt et "kanskje"-fenomen

Jeg gikk og spiste og handlet på Grorud senter. Beregnet fint, og kom ut med poser med diverse, klar til å rekke 20.15  avgangen i stedet. Nå hadde jeg fått varmen i meg. Men tror dere det gikk noen buss da? 

De går bare hver halvtime utenom rushtidene, og på appen sto det ingenting da jeg sjekket. Ikke på skiltet på busstoppen heller. Så der sto jeg i sprengkulda, da, med posene mine... Det kjennes som om 62 bussen har blitt et "kanskje"-fenomen. Et "flaks"-fenomen. 

Bare å gå

Det var bare å gå i vei mine 20 minutter hjem. Selv med to luer, to skjerf, hvorav det ene kunne trekkes over ansiktet, to ullgensere under boblejakka, ullstillongs under langbuksa og godt fottøy, var jeg gjennomkald i ansiktet før jeg nådde hjem... måtte gå og holde på kinnene med hendene, som da også ble kalde selvfølgelig. 

Det hadde ikke gått fem minutter til uten frostskade, tror jeg. På første nyttårsdag var ALLE 62 bussene innstilt på kveldstid. Men da sto det i et minste på appen, så jeg fikk overtalt en mann til å kjøre meg, for jeg hadde stor bagasje. 

Nesten lettere da jeg var ungdom

Hvis Ruter tenker at vi på Ammerud bare kan gå i grunnen, at det ikke gjør noe å bare droppe buss etter buss, kan jeg opplyse om at når man planlegger buss, er det fordi det er lovet en buss, så man på den måten kan bære med seg bagasje eller slippe å gå begge veier i minus noenogtyve grader. 

Det er ikke sånn at i grunnen er det bare å droppe bussavgangene fordi folket på Ammerud i grunnen bare kan gå hjem. Det var nesten lettere da jeg var ungdom på Ammerud, å vite at man ikke hadde muligheten for noen buss, for da planla man utfra riktig informasjon. 

Feilinformasjon er verst

Det er verre med uteblitt eller feil informasjon enn med selve avgangen, for da står man der i sprengkulda og TROR det skal komme en buss. 

Og nesten hver gang går en dagsplan til grunne, eller en blir helt gjennomfrossen eller blaut og må gå i timevis og ha det utrivelig og kanskje bli syk, eller en må slite med å dra tung, stor bagasje mye lengre enn nødvendig.

Alt dette fordi dere ikke engang greier å gi riktig informasjon når dere ikke greier å la bussene gå etter ruta.Powered by Labrador CMS